De zaal van 'Old School Boxing' kreeg tijdesn de kerststop een nieuwe vloer. (Foto: PR)
De zaal van 'Old School Boxing' kreeg tijdesn de kerststop een nieuwe vloer. (Foto: PR) (Foto: )

SPORT in het KORT

Sport

Landskampioen met vijf spelers op NK dammen

Liefst vijf leden van landskampioen dammen VST/Schiedam maken deel uit van de veertien spelers, die nu in Wageningen spelen op het toernooi om het Nederlands kampioenschap. Dat hadden er zelfs zes kunnen zijn, als Jitse Slump zich vanwege studieredenen niet had afgemeld. Na negen van de dertien speelrondes heeft geen van de vijf VST-dammers nog zicht op de nationale titel. De laatste ronde is 12 januari.

Richard Brown blijft honkballers leiden

Richard Brown leidt ook komend seizoen SV&HV Schiedams honkbalhoofdmacht, dat inmiddels met de pitcher/catcher training is begonnen. De Rotterdammer begint aan zijn derde jaar in Schiedamse dienst.

De tweedeklasser is voor de competitie ingedeeld bij Euro Stars 2, The Hawks, Quick/A 2, Ridderkerk Rowdies, Saints, Storks 2, Wombats, WSB en Zwijndrecht.

Bokspaleis kreeg een nieuwe houten vloer

Bij ‘Old School Boxing Hans de Jong’ is tijdens het kerstreces even niet gebokst. Wel zijn de handen op een andere manier uit de mouwen gestoken. In de zaal aan de Singel is een fonkelnieuwe houten vloer gelegd en vervolgens tweemaal in de lak gezet. Vorige week was de vloer gebruiksklaar en werden de trainingen hervat. “Het is, met dank aan onze trouwe leden en enthousiaste vrijwilligers. nu echt een bokspaleis geworden”. 

Wolters, Bronkhorst en Verhoev verlengen

Toon Wolters lijkt HBSS, de soevereine koploper in 3D, na 31 jaar eindelijk weer eens een titel te bezorgen. Voor trainer en bestuur is er dus geen aanleiding om uit elkaar te gaan. Vandaar, dat hij zijn contract verlengde en aan zijn achtste seizoen begint. SVV maakte tijdens de nieuwjaarsreceptie bekend, dat trainer Ramon Bronkhorst in Harga blijft. Ook Excelsior’20 en trainer Jaco Verhoev (plus de hele technische staf) zetten de samenwerking voort. 

Voorzitterswissel bij Excelsior’20-cricket

Na acht jaar heeft Excelsior20’s cricketvoorzitter Luuk van Troost de hamer ingeleverd. Hij is opgevolgd door David Wouterse. .

AGENDA

VOETBAL – zat (14.30/oefen): Alexandria’66-Excelsior’20, Zestienhoven-HBSS, Zwartewaal-KethelSpaland, DVO’32-Hermes DVS (RR-cup);, R’dam United-SVV.

Dins: HBSS-VFC/zo (20.00/oefen).

BASKETBAL: zat zaal Oost 8.30 Juventus-Klipperstars 2(h).

HANDBAL: zat Gemini-DWS(d); zon Witte Ster-DWS(h), De Meeuwen-Ventura(h), Oliveo-Ventura(d),.

HOCKEY(zaal); zat Alecto-Schiedam(d), Alphen-Schiedam(d), Alecto-Schiedam(h), Alphen-Schiedam(h).

KORFBAL; zat Vlaardingen hal Holy 20.15 Nexus-NIO.

PADEL: vrij, zat en zon Racket Sport Schiedam Open toernooi.

SOFTBAL: vrij, zat en zon Margriethal The Cup toernooi (d).