Arthur Lima: ‘Zoek me maar op’

Sport

Het heeft wat tijd gekost, maar sinds PPSC in de vierde competitiewedstrijd Overschie met 7-0 afdroogde, is het lek boven.

Titelkandidaten Overmaas, Hermes DVS en Rotterdam United gingen over de knie. Mede geholpen, door Arthur Santiago Lima, die met negen doelpunten PPSC’s topscorer is. De van Coal afkomstige spits is er de man niet naar om naast de voetbalschoenen te gaan lopen. “Welnee. De trainer (Ersin Kaplan, die ook volgend seizoen PPSC regisseert, red.) is wat met posities gaan schuiven en heeft mij in de punt gezet. Daar voel ik me op mijn plek”. Lima heeft het naar de zin. Niet alleen dankzij de goede prestaties, die wat hem betreft op zijn minst naar promotie leiden, maar mede door de sfeer die hij aantrof.

TOPSCORER

1. Marius Lansbergen (Hermes DVS) 14 doelpunten

2. Nino Netten (VFC/za) 11

3. Arse Calame (Hermes DVS) 10

4 t/m 6. Justin van Mullem (CWO), Gert Jan van der Veen (DVO’32) en Arthur Lima (PPSC) 9.

“Bij PP is het gezellig. Daar hou ik van.” Ook veel publiek en een volle tribune motiveert hem. Toch stapt hij best wel eens met de p in het lijf van het veld. “Zoals tegen Maasdijk. Het is 0-0 en ik laat in de laatste minuut een kans liggen. Dan ben ik even niet te spreken.” Het afgelopen weekend bracht trainer Ersin Kaplan met zijn selectie door op trainingskamp in het Brabantse land. “Voor de teambuilding”, merkt Lima op. Eigenlijk mankeerde het daar niet aan, “want iedereen kent zijn taak en weet daarnaast dat ik redelijk makkelijk doelpunten maak. Zoek me maar op, roep ik steeds.”