Rotary Schiedam-de Veste bij Net Niet Genoeg. Rechts onderin Elise Allart, projectleider van de actie. Boven haar, in rode trui, Natasja Westmaas van Net Niet Genoeg.
Rotary Schiedam-de Veste bij Net Niet Genoeg. Rechts onderin Elise Allart, projectleider van de actie. Boven haar, in rode trui, Natasja Westmaas van Net Niet Genoeg. (Foto: Rotary Schiedam-de Veste)

Liefst 1700 producten voor minima

Algemeen

Het waren liefst 1700 houdbare producten, die Rotaryclub Schiedam-de Veste inzamelde bij de eindejaarsactie van Stichting Net Niet Genoeg. Vorige week werd abusievelijk een aantal van 1550 producten genoemd. Dat was het aantal van een jaar eerder.

Door Kor Kegel

De boodschappen komen terecht bij tweehonderd huishoudens onder de armoedegrens. Rotaryclub Schiedam-de Veste draagt gezinnen in Schiedam die op of onder de armoedegrens leven een warm hart toe. De serviceclub heeft daarom houdbare levensmiddelen ingezameld ter gelegenheid van de eindejaarsactie ‘Blik op 2023’ en overhandigd aan Stichting Net Niet Genoeg voor de ondersteuning van tweehonderd huishoudens in Schiedam. Het is de derde keer op rij dat de serviceclub dat doet.

Tijdens de jaarlijkse eindejaarsactie ‘Blik op 2023’ zamelt sociaal warenhuis Net Niet Genoeg in de vijf dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw zo veel mogelijk houdbare levensmiddelen in. De stichting kan hierdoor Schiedamse huishoudens, die op of onder de armoedegrens leven, in het nieuwe jaar voorzien van tenminste vijf goede warme maaltijden: soep, groente, pasta, rijst en vegetarisch. In de eerste week van 2023 ontvingen 175 gezinnen en 25 alleenstaanden een tas vol boodschappen.

Elise Allart, lid van Rotaryclub Schiedam-de Veste en projectleider voor deze actie:

 “Schiedam is een van de armste gemeenten van Nederland wat betreft het gemiddelde inkomen. Het is belangrijk dat wij als Rotaryclub blijvend oog hebben voor de armoede in onze stad. Wij zijn dan ook blij dat we ruim 1700 producten hebben ingezameld samen met buurtbewoners, collega’s, familie en vrienden voor de eindejaarsactie. Stichting Net Niet Genoeg kan hierdoor gezinnen die het hard nodig hebben een goedgevulde boodschappentas overhandigen.”

De doelstelling van de stichting is om Schiedammers die financieel ‘net niet genoeg hebben’ of hulpbehoevend zijn net dat beetje extra te geven. Door het organiseren van Net Niet Genoeg Dagen met gratis kleding, speelgoed en woonaccessoires, het Net Niet Genoeg Sinterklaasfeest en andere activiteiten probeert de stichting deze mensen een zetje in de goede richting te geven.