Scenefoto's van de voorstelling 'Wie is er bang voor Virginia Woolf?'.
Scenefoto's van de voorstelling 'Wie is er bang voor Virginia Woolf?'. (Foto: PR)

KNAP speelt ‘Wie is er bang voor Virginia Woolf?’

Algemeen

Van 10 tot en met 15 januari speelt KNAP locatietheater deze voorstelling op een bijzondere locatie. Het stuk laat het onheilspellende verhaal zien van George en Martha en hun gasten Nick en Honey.

Midden in de nacht, na een feestje op de universiteit praten deze vier over hun succesvolle carrière. Onder het genot van een forse hoeveelheid drank leggen zij hun geheimen bloot. Gespeeld door de prachtige door de wol geverfde acteurs van locatietheater KNAP komen deze personages tot leven.

In samenwerking met van der Valk netwerk notarissen is de afgelopen maanden met heel veel zorg en aandacht gewerkt aan deze voorstelling. Bernard Boode, regisseur van het gezelschap: “Het hele maakproces heeft twee jaar in beslag genomen, van de eerste bewerkingen van de tekst van Gerard Reve, het zoeken naar een locatie, de eerste online repetities tot aan deze voorstelling is gewerkt aan het uitdiepen van de karakters en hun onderlinge spelletjes. Het schijnbaar onnozele paar Nick en Honey, gespeeld door Tom Trienen en Francien van Dorst blijkt ook een andere kant te hebben: carrièretijgers met een klein hartje en een bijzondere liefde voor elkaar. De zogenaamd geslaagde George en zijn vrouw Martha (Balt van Berkel en Henny Zeeman) leven langs de scherpe rafelranden van hun huwelijk. KNAP maakt alweer 20 jaar voorstellingen op locatie in Schiedam. Eerst in het oude sportfondsenbad daarna op andere bijzondere plekken in de stad. Dit jaar zal de stichting ‘Het dak op’ opgaan in de stichting ‘Knap’. De activiteiten rond het sportfondsenbad vanuit de stichting zijn inmiddels beëindigd, de documentaire over het sportfondsenbad vormde het sluitstuk van die tijd, het locatietheater krijgt zijn vervolg met ‘Wie is er Bang voor Virginia Woolf?’

Dit klassieke drama is te zien in een mooie eigentijdse bewerking van Bregje van Berkel. Kaarten à € 15 zijn te bestellen via de volgende link: knapschiedam.nl/shop.