Kort nieuws
Kort nieuws (Foto: Stockphoto)

Kort nieuws uit Schiedam

Algemeen

Samenkomsten in de Plantagekerk

Op zondag 15 januari staat de eerste Open Samenkomst van 2023 op de agenda in de Plantagekerk. (Lange Nieuwstraat 61 in Schiedam). Het thema is een nieuwe start in het persoonlijk leven: ‘Wedergeboorte’. Jezus sprak erover met Nicodemus. Wat kunnen we er van leren? De samenkomst is van 15.30 tot 16.30 uur. Op zondag 29 januari staat de volgende samenkomst op de agenda. Deze zal om 15.00 uur beginnen. Het onderwerp wordt nog bekendgemaakt. Iedereen is welkom!

Rolstoelhandbal bestaat vijf jaar bij Ventura

Op 15 januari viert handbalvereniging Ventura dat ze al vijf jaar rolstoelhandbal aanbieden. In 2018 stortte handbalvereniging Ventura uit Schiedam zich op het rolstoelhandbal. Er werd een wedstrijddag georganiseerd, waar alle Nederlandse rolstoelhandbalteams op af kwamen. Een nieuw rolstoelhandbalteam was geboren en is over de jaren heen gaan werken aan werving, techniek en tactiek.
Werving van leden is niet vanzelfsprekend. “Men reageert bijna altijd verbaasd, als men hoort dat rolstoelhandbal niet alleen voor rolstoelgebonden personen is”, aldus coach Sicco den Hollander. Iedereen vanaf 16 jaar met een beperking aan het onderlijf is welkom bij het team. “We zoeken juist ook personen die niet meer kunnen hardlopen door blessures, terwijl ze gewoon wandelend door het leven kunnen.”
Nu vijf jaar later is het rolstoelhandbalteam van Ventura technisch en tactisch een vaste gast in de landelijke competitie en is het tijd voor de zesde wedstrijddag. Op zondag 15 januari worden tussen 11.00 en 17.00 uur zes wedstrijden gespeeld in sporthal Willem-Alexander.

Muzikale hommage aan Pieter van Tilburg

Op zondag 22 januari om 16.00 uur is er in ‘t Huis te Poort in Schiedam een hommage aan Pieter van Tilburg door de Noorse hoboïste/blokfluitiste Vivian Berg en de Japanse klaveciniste Noriko Amano. Sinds de oprichting van de stichting ’t Huis te Poort hebben zij verschillende optredens verzorgd, in eerste instantie op uitnodiging van de oprichter van de stichting; pastoor Pieter van Tilburg. Aan hem is het te danken dat ’t Huis te Poort een begrip is geworden. In maart 2012, enige dagen na het overlijden van Pieter van Tilburg, verzorgden Vivian Berg en Noriko Amano een onvergetelijk concert. Nu, ruim tien jaar later, zullen ze dat in deze muzikale hommage aan hem opnieuw doen. Bijna vanzelfsprekend staat ‘Onse Vader in Hemelryck’ van de Nederlandse componist Jacob van Eyck (1590-1657) op het programma, maar de hoofdrol is voor de hele groten uit de barok: Bach, Vivaldi, Händel en anderen. De toegang bedraagt € 15 euro. ‘t Huis te Poort is te vinden aan de Dam 28-30 in Schiedam. Zie ook www.thuistepoort.nl.

Open Huis Plantagekerk

In 2023 wijzigt de frequentie van het Deuren Open project in de Plantagekerk. Dit jaar zal de kerk de tweede zaterdag van februari, april, juni, september en november tussen 14.00 en 15.30 uur geopend zijn in plaats van maandelijks. We hopen u dus volgende maand weer te kunnen verwelkomen.

Insturen

Stuur uw bericht of aankondiging minimaal anderhalve week voor de gewenste plaatsingsdatum naar de redactie van Het Nieuwe Stadsblad via het e-mailadres:
redactie.ns@
uitgeverijwestmedia.nl.