Een wintervertelling
Een wintervertelling (Foto: Jeugdtheaterhuis)

Agenda voor Vlaardingen

Algemeen

vrijdag 13 januari

Een wintervertelling! (7+)

De jongeren van de vooropleiding van het Jeugdtheaterhuis gaan aan de haal met het wereldberoemde A Christmas Carol. De spelers vlechten hun persoonlijke verhalen door de vertelling van Dickens, met als thema: ‘van donker(te) naar licht(er)’.

maandag 16 januari

Kundalini-yoga

Elke maandag om 10:00 uur en om 11:30 uur. Kom kijken en doe mee met kundalini-yoga = superyoga in Buurtkamer VOP, Valeriusstraat 28, 3131TL Vlaardingen, tel. 0641644049

dinsdag 17 januari

Fotocursus Vervolg

Deze cursus is een vervolg op de basiscursus of voor iedereen die al beschikt over basiskennis. In deze cursus leer je meer over je camera. Tijdens de cursus fotografeer je onder begeleiding in de studio en op locatie. De combinatie van theorie en praktijk tijdens de les zorgt ervoor dat je gelijk met het geleerde aan de slag kunt. Aan de hand van thuisopdrachten blijf je bezig met je kennis. Onderdelen die aan bod komen:-Fotograferen in lastige lichtomstandigheden-Flitstechnieken-Compositie-Belichtingsdriehoek-Out of the box denken-Fotobewerking-Verschillende vormen van fotografie waaronder avond/nachtfotografie in Rotterdam, stilleven maken en portretfotografie in de studio-Fotograferen door een glazen bol-Buitenles in Delft. Ook nu werken we in kleine groepen, maximaal 6 deelnemers. Je hebt een camera nodig waarvan je het diafragma en de sluitertijd handmatig kunt instellen. Cursussen zullen doorgang vinden bij een minimum aantal van 5 deelnemers. De cursussen worden gegeven in het sfeervolle OOAK pand aan de Koningin Wilhelminahaven ZZ 20 in Vlaardingen www.tamaraheckfotografie.nl - info@tamaraheck.nl.

dinsdag 17 januari 

Waarzegkaarten van de Lenormand

Leer je intuïtie steeds verder te verhogen. Leer jezelf te ontwikkelen en inzicht te krijgen in het verleden, heden en toekomst met de Lenormand kaarten. Tijdens een kaartlegcursus leer je de beginselen van de kaartlegging met de Lenormand waarzegkaarten. Locatie: Wijkvereniging Indische Buurt Floreslaan 61 3131 NA Vlaardingen. Start: dinsdag 17 januari 2023. Aanvang 19.00 - 20.00 uur. Kosten: 95 euro (7 lessen van 1 uur) (Inclusief kaartspel, lesmateriaal, huiswerk en werkmap) Voor info en aanmelding: www.bellymoon.nlinfo@bellymoon.nl tel 06 54 293 125 (bij geen gehoor svp appje sturen)

woensdag 18 januari

Inloopspreekuur van Humanitas

Elke woensdag van 9 - 12 uur kun je binnenlopen bij het Buurtpunt met vragen over geldzaken. Vrijwilligers van Humanitas helpen mensen met het lezen en begrijpen van brieven, ze beantwoorden vragen over geldzaken: schulden, toeslagen, belasting. Een afspraak maken is niet nodig.Buurtpunt, Rotterdamseweg 176, Vlaardingen, 3de verdieping.

donderdag 19 januari

Orgel concerten

Op donderdag zijn er weer lunch concerten van 12:45 tot 13:45 in de Grote kerk van Vlaardingen met Aad Zoutendijk op het orgel.

Klaverjassen

Iedere donderdag middag klaverjassen in de Bijenkorf aan de Reigerlaan 100 in de Holy wijk. Als je van Klaverjassen houdt kom gerust eens kijken en speel mee.Aanvang: 13.20 uur inl. tel. 0613951276

vrijdag 20 januari

Tyranni Flock

Tyranni Flock (onderdeel van de concertreeks Jazz in Town) brengt in de Kroepoekfabriek een avond vol ‘fusion’: elektronisch en akoestisch, synthesizers en dwarsfluiten. In dit contrast zit hun harmonie.