Op Buitenplaats Vlaardingen vraagt Natuurlijk Delfland hulp bij het wilgen knotten
Op Buitenplaats Vlaardingen vraagt Natuurlijk Delfland hulp bij het wilgen knotten (Foto: PR)

Hulp gezocht bij wilgen knotten op de Buitenplaats Vlaardingen

Algemeen

Natuurlijk Delfland organiseert op 14, 28 januari en 18 februari van 10:00 tot 12:30 uur een ochtend om de wilgen te knotten op de Buitenplaats Vlaardingen. Belangstelleden worden opgeroepen om daar aan mee te doen.

Voor gereedschap, koffie, thee, koek en een heerlijke kop soep wordt gezorgd. Opgeven via natuurlijkDelfland@knnv.nl. Na aanmelding wordt een bevestiging en een knotinstructie toegestuurd. Het is raadzaam stevige schoenen en nauwsluitende kleding te dragen. Bij regen gaan de activiteiten niet door. Belangstellenden boven de 15 jaar zijn welkom die graag hun handen uit de mouwen steken.

Met elkaar wilgen knotten is een heerlijk bezigheid, goed voor lijf, leden en het landschap. Want knotwilgen horen bij ons landschap. Vroeger werd het hout vooral voor de kachel gebruikt, nu worden de takken in takkenrillen gestapeld waar planten en dieren een schuil- en leefplek vinden. Naast de inspanning is het ook inspirerend om mede natuurliefhebbers te ontmoeten.

De Buitenplaats Vlaardingen ligt in het natuur- en recreatiegebied Midden-Delfland, vlak bij de Krabbeplas. De boerderij is omgeven door 2,5 ha bosgebied. Natuurlijk Delfland onderhoudt sinds een aantal jaren ook de boomgaard van de Buitenplaats.

Wat is en doet Natuurlijk Delfland?

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, onze passie voor de natuur delen (natuureducatie) en de natuur beschermen via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ook beheert Natuurlijk Delfland het Melarium, het centrum voor natuur, bijen en kunst. Meer informatie is te vinden op de website: https://delfland.knnv.nl/.

Natuurlijk Delfland is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV), een werkgroep van Duinbehoud en van de volgende landelijke soortenorganisaties de Zoogdiervereniging, Ravon, Floron en de Mycologische Vereniging.