Terwijl de jeugd het in het laatste uur van Winterterras nog even voor gaat, praat Ilco van der Bie burgemeester Bert Wiebenga bij over het succes van Winterterras. (Foto: UWM/gsv)
Terwijl de jeugd het in het laatste uur van Winterterras nog even voor gaat, praat Ilco van der Bie burgemeester Bert Wiebenga bij over het succes van Winterterras. (Foto: UWM/gsv) (Foto: )

‘Winterterras krijgt zeker vervolg’

Algemeen

“Zeker weten. Winterterras krijgt een derde editie”, meldt voorman Ilco van der Bie tijdens de nieuwjaarsreceptie van het gemeentebestuur, dat meteen ook het slotakkoord van het schaatsfestijn voor jong en oud was. “We hebben zeker veertigduizend mensen over de ijsvloer gehad.”

“Een geweldig aantal en dan tel ik niet eens de mensen, die hier alleen even een kijkje hebben genomen of ouders en grootouders die met de jeugd meekwam. Dat alles geeft ons een gelukkig gevoel. Het maakt me een trotse voorzitter. We zijn blij en tevreden”. Dat gold ook, schat hij in, voor 99 procent van de schaatsers. “Och, er zijn altijd wel verbeterpuntjes. Dat gaan we later evalueren en waar nodig verbetering aanbrengen.”

Trots is Van der Bie ook op de tientallen vrijwilligers. “Zij vormen deel van het succes. Dankzij hun inzet waren we alle dagen open. Ook tijdens de kerstdagen en op nieuwjaarsdag.” Of penningmeester Cees Oosterom eveneens met een goed gevoel de balans kan opmaken zal later blijken. “Het zal erom spannen. De hoge temperaturen van de laatste weken heeft de energierekening vast aardig laten oplopen. Maar ik verwacht, dat we er mede door een fantastisch partnership met de gemeente en de horeca, uit zullen komen. Hoe dat ook afloopt, dit is niet het laatste Winterterras.”

Voor De Vlaardingsche IJsclub, dat zijn thuisbasis heeft op de Haagse ijsbaan Uithof, voelde het goed aan om in eigen omgeving weer eens schaatsles te kunnen geven. De schaatslessen, die de al bijna 150 jaar oude vereniging aanbood, werden goed bezocht. Alleen bleek er op de slotdag van Winterterras onvoldoende interesse voor de IJsmoppenrace, waardoor de jeugd, die vanaf drie uur gratis het ijs op mocht, een bonus-uurtje kreeg.