Holys honkballers trainen in de Schiedamse sportzaal Zuid.' (Foto: UWM)
Holys honkballers trainen in de Schiedamse sportzaal Zuid.' (Foto: UWM) (Foto: )

SPORT in het KORT

Sport

Kampioenschap nadert voor ZVVS-vrouwen

De spanning zal komende zaterdag in zwembad De Kulk te snijden zijn. Dan treffen de waterpolo-vrouwen van ZVVS, koploper in de 1e divisie A, nummer twee Haerlem. Destijds werd de uitwedstrijd wat ongelukkig verloren. Winst zorgt niet alleen voor revanche, maar bezorgt de meiden van coach Marco de Zwart ook het kampioenschap en een plaats in de promotie-play-offs.

Afgelopen zaterdag zorgde de bekerwedstrijd tegen Katwijk voor een geslaagde generale. ZVVS won met 8-18 en bereikte de kwartfinale.

Van alles te doen bij Victoria’04

Bij voetbalclub Victoria’04 gaat zaterdag 14 januari het Erwtensoep-toernooi op herhaling. Eerst wordt vanaf 12.00 uur op een kwart veld 5-tegen-5 gespeeld, Daarna volgt om 16.00 uur een kop vega-snert en de nieuwjaarsreceptie. Een week later is er opnieuw feest in de Broekpolder. Dan staat tussen 20.00 uur en de kleine uurtjes het winterfeest op de rol.

Holy’s honkballers trainen in Schiedam

In de aanloop naar de volgende competitie beginnen de honk- en softballers van Holy al vroeg in het jaar met de pitcher/catcher-trainingen. Daarvoor gaan ze dit jaar naar Schiedam. De honkbal- en softbalsenioren oefenen tot half februari in sportzaal Zuid en de aspiranten, junioren en Softbal 3 in sporthal Groenoord.

De honkbalhoofdmacht speelt in de 3e klasse A en treft daarin Blue Lions/T, Braves, Cardinals, Ducks, Euro Stars 3, Gryphons, Hazenkamp, Neptunus 3 en PSV.

Pubquiz bij ZVVS

Door het virus ontbrak bij ZVVS drie jaar achtereen de pub-quiz. Op vrijdag 20 januari keert de kennistest terug. Teams van de zwemmers en waterpoloërs kunnen zich aanmelden via pubquizzvvs@hotmail.com. En vol-is-vol.

Tessa de Kom kickbokst tegen Argentijnse topper

Fightteam Vlaardingen-kickbokster en wereldkampioene Tessa de Kom staat zaterdag 28 januari in de Mexicaanse kustplaats Tulum in de ring tegen de Argentijnse Giuliana Cosnard.  

AGENDA

VOETBAL – zat (oefen 14.30): Charlois-Deltasport, Rijsoord-VFC/za, DVO’32-Hermes DVS (RR-cup), Nieuwerkerk-Victoria’04 (14.00), WV/HEDW-Zwaluwen (trainingskamp).

Dins (20.00): CWO-Alaxandria’66, HBSS-VFC/zo, Scheveningen 2-Cion (beker/restant).

HANDBAL:  zon Cl.Civilislaan Blaashal 12.30 Twist-Oliveo 2(h), 15.10 Twist-Indus’67(d).

HOCKEY(zaal);  zon Groen Geel-Pollux(h), Derby-Pollux(h).

KORFBAL; zat Cl.Civilislaan Blaashal 19.10 Twist-Oosterkwartier, Vlaardingen sporthal Holy 20.15 Nexus-NIO.

SOFTBAL: vrij, zat en zon Schiedam Margriethal The Cup toernooi(d).

WATERPOLO: zat De Gouwe-ZVVS(h), De Kulk 18.30 ZVVS-Haerlem(d).