Royama Inbrahim levert assists af maar weet net zo makkelijk kalktrappen te verzilveren.
Royama Inbrahim levert assists af maar weet net zo makkelijk kalktrappen te verzilveren. (Foto: UWM/gsv)

‘De leeftijd en een beetje pech’

Sport

Cion heeft het een tijdje moeten stellen zonder zijn penaltyspecialist en middenvelder Royama Ibrahim. Kniesores hebben hem een plaatsje in de toch te volle ziekenboeg bezorgd. Maar er is licht aan het einde van de tunnel: hij staat weer op het trainingsveld.

DOOR GERARD S. VERVER

Echter, over tien dagen wanneer Cion de competitie aan de Sportlaan tegen VFC hervat, zal trainer Ricky van den Bergh, die aan zijn laatste Cion-seizoen bezig is, het nog even zonder hem moeten stellen. “Die wedstrijd komt nog te vroeg”, weet de als jeugdspeler bij RK WIK begonnen en vervolgens via Excelsior M en Zwaluwen in de Broekpolder terecht gekomen dertiger. “Cion was eigenlijk bedoeld als afbouwmodule. “Ik wilde het wat rustiger aan gaan doen. Maar ja, toen werden we kampioen. En daarna nog eens. Dan dan ga er toch weer helemaal voluit voor.”

Vervolgens meldden zich de bij het vorderen van de leeftijd horende pijntjes. “Ouderdom en een beetje pech”, noemt hij de oorzaak van wat hem recent is overkomen. “Ik had al eens wat aan mijn rechterknie gehad en nu dan de linker. Het gebeurde tijdens de training. Die knie werd dik. Ik dacht dat gaat wel over. Niet dus. De meniscus bleek beschadigd en is nu deels verwijderd. Ook werd vastgesteld dat het met het kraakbeen niet goed zit. Dat is echter niet te repareren. Daar moet ik maar mee leren leven.”

Hij peinst er niet over om die ongemakken aan te grijpen om uit voorzorg een punt achter zijn voetbalactiviteiten te zetten. “De artsen en de mensen van de fysio stonden versteld, dat ik al zo snel weer op de been was.” Om het herstel te versnellen meldt hij zich driemaal per week trouw in Spangen om op het Kasteel bij een bevriende therapeut aan te sterken. “Het gaat vooruit maar het zal nog wel even duren voordat ik weer aan de bak kan.”