Team Stoer was op Winterterras present en liep de Santa Run. (Foto: PR)
Team Stoer was op Winterterras present en liep de Santa Run. (Foto: PR) (Foto: )

Team Stoer zamelt in voor Roparun

Algemeen

Uiteindelijk is ze toch gezwicht. Nogal wat Roparun-groepen hadden Augüsta van Hoogdalem eerder al eens gevraagd om zich bij hen aan te sluiten. Ze hield de boot af. Totdat één van haar loopmaatjes haar namens Team Stoer ‘dwingend’ toesprak. “Kom op, meedoen”, was de opdracht.

Ze kon niet weigeren. Daarbij hielp het, dat Roparun twee zaken die haar bezig houden, combineert: hardlopen en het goede doel. Dat runnen doet ze dagelijks, geld inzamelen (“ïk zet me vaak in voor goede doelen”) regelmatig. Nu is ze gedreven actief voor Stoer en stond al op de Kerstmarkt en op Winterterras bij de Santa Run. Daar blijft het niet bij, want er komen meer acties.

De zestig kilometer, die ze als teamlid geacht wordt te lopen zijn voor haar eigenlijk een peulenschil. “Dat gaat in deeltjes, maar ik zou het in één keer kunnen lopen”, lacht ze en kijkt vervolgens terug op de 85 kilometer, die ze met Kees Prins in het Belgische Oud Heverlee liep. “Niet normaal meer. Daar start je midden in de nacht. In het pikkedonker, door het bos en met alleen een hoofdlamp. En ook nog juist in een nacht, dat het min 15 was. Alles wat aan ons kon bevriezen, bevroor. Nee, geen moment overwogen om te stoppen. Wel zeiden we tegen elkaar: geen idee hoe we het gaan halen, maar dat doen we wel. Na elf uur zaten we aan de koffie.”

Nu richt ze zich met Team Stoer en hetzelfde bij haar passende enthousiasme op de Roparun. En gaat zich in de aanloop van het evenement met de groep inzetten om uiteindelijk een zo hoog sponsorbedrag in te zamelen. Daarvoor is er 17 februari een bingo, volgt er een kleedjesmarkt en, in samenwerking met Lopers Company Westland, een sportdag met een kidsrun, wandeltocht en een lange afstandsloop. 

De Roparun start zaterdag 27 mei en eindigt twee dagen later op Pinkstermaandag op de Coolsingel.