Sportprijzen: hoe het niet moet

Het schijnt dat er achter gesloten stadhuisdeuren en dus in het diepste geheim weer een voorschot genomen wordt op het toekennen van de Vlaardingse sportprijzen. 

Wie de keuzes maakt of maken? Een vakjury? Of gebeurt het op dinsdag tussen neus en lippen door tijdens de wekelijkse vergadering van het college van B&W? Geen idee. Inmiddels schijnen de genomineerden via een PB (persoonlijk bericht) al op de hoogte te zijn van de keuzes. Naar buiten toe is het stil en wordt het niet spannend gemaakt door de namen vrij te geven.

Het wordt de hoogste tijd, dat Vlaardingen eens gaat buurten bij Schiedam om uit te vinden hoe ze daar de verkiezing van de sportman/vrouw, team en talent aanpakken en van de bekendmaking een voor clubbestuurders en sporters prachtige avond  maken. Of praat eens met de mannen van Omroep Vlaardingen, die begin jaren negentig met hulp van wat sponsorgeld voor een geweldig sportfeest zorgden. Of met de mensen, die niet eens zo erg lang geleden voor het uitdelen van de sportprijzen in Polderpoort neerstreken. Vlaardingen pakt het zuinig aan. Zonder vakjury, zonder stem des volks en zonder een, zoals voormalig burgemeester Wim Kieboom het destijds vanuit zijn vorige standplaats Utrecht meenam en in Vlaardingen invulde, sportfeest. Tegenwoordig komt de wethouder met bloemen en een beeldje aan de deur. Als een soort uitgesteld ‘Hoor wie klopt daar kinderen'. Alleen zonder pepernoten en een sapje, want de bij zijn bezoek wellicht geschonken koffie, thee of frisdrank moet de winnaar uit eigen zak betalen. Dat zal geen aanslag op de portemonnee van de uitverkorene zijn, maar toch.... (GSV)