Leden van Broekpolder Bikers Vlaardingen hebben de fietsen even geparkeerd en geven het parkoers een upgrade. (foto: PR)
Leden van Broekpolder Bikers Vlaardingen hebben de fietsen even geparkeerd en geven het parkoers een upgrade. (foto: PR)

Bikers steken handen uit de mouwen

Sport

“Hulde aan de onderhoudsploeg. Het parkoers ligt er weer top bij”, reageert een MTB-er opgetogen op de site van mtb-routes.nl. Die route is het bijna tien kilometer lange traject in de Broekpolder. En de onderhoudsploeg werd onder andere bemand met vrijwilligers van Broekpolder Bikers.

“We rijden er iedere zaterdag ons rondje”, vertelt Bas Krommenhoek. “Dat geeft een band met de baan en het gevoel, dat we best wel wat kunnen meehelpen bij het goed in conditie houden van het parkoers.” Vandaar, dat ze, aangestuurd door de Stichting Mountainbike Broekpolder, regelmatig de fiets parkeren en de handen uit de mouwen te steken.

Van de route wordt druk gebruik gemaakt. Ook door MTB-ers van elders. Dat valt te merken aan de lovende woorden op de al genoemde site. “Blijft erg knap wat er mogelijk is in een vlakke polder”, is één van de vele positieve reacties. “Voor beginners is het goed te doen. Misschien is de lus, die wij de achtbaan noemen, een dingetje. En is het in natte tijden soms vrij blubberig en ontstaan er kuilen”, weet Krommenhoek. “Dan moet je wat langzamer rijden of je glijdt weg.. Gevaar levert het allemaal niet op, hoor. Maar het rijdt gewoon lekkerder als de kuilen gedicht zijn en de route een beetje geëgaliseerd is.” Op andere zaterdagen rijden de Broekpolder Bikers, een groep van ruim twintig rijders, hun rondjes door het mooie Vlaardingse natuurreservaat.  ”Zo en toe rijden we ook elders. Zoals laatst in Rijnsburg.” 

De bodemsanering van het gebied zal er niet toe leiden, dat MTB-ers naar elders moeten uitwijken, verwacht Olivier Vrijenhoek,de voorzitter van de Stichting Mountainbike “Soms zal er wellicht tijdelijk een stukje afgesloten worden, maar dan wordt er zeker voor een passende omleiding gezorgd.”