Ian Maatsen liep eem schouderblessure op (Foto: Burnley)
Ian Maatsen liep eem schouderblessure op (Foto: Burnley) (Foto: )

Sport in het kort uit Vlaardingen

Sport

ZVVS start foutloos

De waterpolosters van ZVSS zijn de play-offs, met promotie naar de hoofdklasse als inzet, foutloos begonnen. Mokum/SG had geen verweer tegen de superieure Vlaardingse formatie en verloor kansloos met 10-3 (4-0, 6-1, 9-1). Zaterdag is in Amsterdam de return.  

Twist-dames toch weer tegen Velo 3

In Groot Vlaardingen van vorige week sprak Twist-coach Bert Donker de hoop uit, dat de loting voor de halve bekerfinale de handbalsters geen wedstrijd tegen ‘angstgegner’ Velo 3 zou opleveren. Zijn wens ging niet in vervulling. De teams treffen elkaar op dinsdag 14 maart om 20.30 uur in de Velo-hal in Wateringen.

Honkbal-clinic in winkelcentrum

‘Kom je buiten spelen’, vraagt de honkbal- en softbalvereniging Holy aan de Vlaardingse jongeren. De club is op zaterdag 18 maart tussen 12.00 en 16.00 uur met Baseball5 (een straatversie van honk- en softbal) actief op het grote plein van Winkelcentrum Holy. Daar is sowieso de jeugd van Holy bezig en wie zich wil aansluiten is heel welkom. “Aanmelden is niet nodig. Gewoon komen”, is het devies.

Blessure Maatsen

Vlaardinger en Chelsea-huurling Ian Maatsen, nu spelend bij Burnley, heeft inn het thuisduel tegen Huddersfield een schouderblessure opgelopen.

John de Ronde verruilt Cion voor HVC’10

Cion zwaait aan het einde van het seizoen John de Ronde uit. De Westlander meldde zich twee jaar geleden in de Broekpolder waar hij aansloot bij de selectie van trainer Ricky van den Bergh. Eerder speelde al bij Cion en later zes jaar in de hoofdmacht van vierde divisieclub Smitshoek. Daar was hij tot halverwege 2022 hoofdtrainer van het tweede. Nu verhuist hij naar Hoek van Holland en wordt trainer bij HVC’10.

AGENDA

VOETBAL – zat (14.30): Poortugaal-Zwaluwen, Vitesse/D-CWO, Cion-Skillz, Rozenburg-Victoria’04, Botlek-Deltasport, Rijnmond/H-DVO’32, Westlandia-VFC/za (15.00); zon  VFC-Victoria’03 (14.00); 

DAMESVOETBAL: zat VDL-DVO’32, Berkel 3-Cion, CWO-Hillegersberg; zon Victoria’04-Gr.WillenII/VAC (13.15).

ZAALVOETBAL: maan Deltasport-Olympia.

BASKETBAL: zat Erasmushal 16.30 Vlaardingen Captains-DAS 2(h).

HANDBAL: zon Blaashal 11.30 Twist-Hercules 2(d); dins beker Twist-Velo 3(d).

HOCKEY: don 20.30 beker Pollux-Derby(h); zon Westland-Pollux)(h), Broekpolder 12.45 Pollux-Dordrecht(d).

HONKBAL (oefen); zat Neptunus 3-Holy, Bijdorp 14.00 Schiedam-NV/Flyers.

KORFBAL; zat Blaashal 19.10 Twist-Conventus.

VOLLEYBAL: zat sporthal Holy 13.30 Move4U-AVVA 2(h), 15.30 Move4U/MVC-Volley/M’95(d).

WATERPOLO: zat ZPCH-ZVVS(h), Mokum/SG-ZVVS(d).