"Aan slag ging het goed, op het veld werden nullen gemaakt en de pitching voeldende", zagen Holy's coaches Le Bonafasia en Kurtwin Otto (Foto: UWM/gsv)
"Aan slag ging het goed, op het veld werden nullen gemaakt en de pitching voeldende", zagen Holy's coaches Le Bonafasia en Kurtwin Otto (Foto: UWM/gsv)

‘We gaan voor het kampioenschap’

Sport

Het was niet bepaald zomersport-weer. Toch stonden Holy’s honkballers zondag op de piste voor de eerste oefenwedstrijd in de aanloop naar de competitie, die op 8 april start met een uitbeurt tegen Neptunus 3 en moet eindigen met een kampioensfeestje.

Die ambitie bleek oefentegenstander Saints te hebben bereikt. “Vandaar, dat zij ons vroegen om te sparren. Misschien wel in de hoop, dat wij promoveren en volgend seizoen één van hun tegenstanders zijn”, veronderstelt coach Le Bonafasia. “De teams liggen elkaar wel”. Het leverde na een tot zes innings ingekort duel en ruim twee uur koukleumen een alleszins acceptabel 8-10 verlies op.

Verliezen of winnen vond hij eigenlijk niet eens belangrijk. Hij wilde ze bezig zien. Dat deed hij samen met Kurtwin Otto met wie hij de coaching gaat doen. Otto, die al eerder aan de Zwaluwenlaan speelde en er als speler/coach terugkeert, aarzelde geen moment om ‘ja’ te zeggen nadat hem gevraagd werd om aan te sluiten. “Ik heb er zin in.” En niet alleen als coach. Hij wil weer spelen en stond tegen Saints op het eerste honk en bleek op de heuvel heel waardevol. “Maar hij is de kapitein”, wijst hij met een brede lach naar Bonafasia.

Beiden keken ze tevreden terug op het eerste optreden van de Holy-negen. “Ik wilde vooral swings maken en pitchers aan het werk zien”, maakt de ‘kapitein’ duidelijk. “We zeggen natuurlijk niet zomaar, dat we kampioen willen worden. Vandaag zagen we een groep, die een eenheid vormt en ervoor wil gaan. Dan heb je een wedstrijd zoals vandaag tegen een tweedeklasser nodig om aan te tonen, dat de kwaliteit er is en de wens om kampioen te worden niet ten onrechte is. Daar ga je dan zeker na een resultaat als vandaag ook echt in geloven.”