Kees Clement en Hermine Koning, van het Bewonersplatform Oud Ambacht, kijken zeer bezorgd naar het verpauperde gebouw van Dr.J.Th de Visserschool, dat voor veel overlast zorgt in Vlaardinger Ambacht. (Foto: Peter Spek)
Kees Clement en Hermine Koning, van het Bewonersplatform Oud Ambacht, kijken zeer bezorgd naar het verpauperde gebouw van Dr.J.Th de Visserschool, dat voor veel overlast zorgt in Vlaardinger Ambacht. (Foto: Peter Spek) (Foto: )

Wijkbewoners Oud Ambacht hopen op steun van raadsleden

Algemeen

Staat de Dr. J. Th de Visserschool en het complex van het voormalige autobedrijf P. A. van der Kooij aan het Emaus en de Kethelweg al enkele jaren te verpauperen en mochten de plannen voor de nieuwbouw van 37 woningen inderdaad toch doorgaan, dan hebben de wijkbewoners, verenigt in het Bewonersplatform Oud Ambacht, grote bezwaren tegen het door de gemeente voorgestelde parkeerplan.

Door Peter Spek

Op donderdagavond 16 maart wordt het raadsvoorstel bestemmingsplan Kethelweg-Plein Emaus in de raadscommissie Ruimte en Middelen besproken en Kees Clement, voorzitter van het Bewonersplatform Oud Ambacht, is benieuwd of de raadsleden gevoelig zijn voor de argumenten die zij hebben aangedragen om eens goed te kijken naar het parkeerplan. “Kernvraag voor ons als wijkbewoners is of er tegemoet gekomen wordt aan de bezwaren tegen het tekort van ongeveer 25 parkeerplaatsen na realisatie van het plan en of het concrete voorstel van ons om tenminste 20 extra parkeerplaatsen aan de Kethelweg te realiseren wordt overgenomen. Uit het voorstel dat op 16 maart wordt besproken, blijkt dat dit niet het geval is”, zegt Kees Clement. “Er is niets gedaan met de bezwaren noch met het voorgelegde plan dat wij hebben gemaakt. Het is volstrekt onjuist zoals in de brief bij het raadsvoorstel staat dat de parkeerdruk in de bestaande wijk niet toeneemt.”
Kees Clement en zijn medebestuursleden zijn boos over het negeren door de gemeente van de vele brieven die hierover zijn geschreven.

Deelauto’s

“Het lijkt wel alsof er voor een heel klein deel gehoor wordt gegeven aan onze bezwaren. Dat is helaas maar schijn. In de toelichting op het bestemmingsplan staat dat in het plangebied twee deelauto’s worden ingezet wat tot een reductie van vier parkeerplaatsen zou leiden. In het beleidsprogramma van de parkeernormen voor dit gebied wordt aangegeven dat er een overeenkomst voor ten minste tien jaar moet worden afgesloten, waarin de beschikbaarheid van deelauto’s wordt geregeld en dat de kosten gedragen moeten worden door de Vereniging van Eigenaren.

‘Het lijkt alsof ze ons tegemoet komen, maar dat is schijn’

Er staat evenwel nergens dat de projectontwikkelaar zich heeft verplicht tot de realisering van deze parkeerplaatsen voor deelauto’s. Maar zelfs al zou dat wel zo zijn, wie garandeert dat een Vereniging van Eigenaren zo’n overeenkomst sluit en de bewoners van dit gebied zich verplichten voor tien jaar een deelauto te nemen en hun eigen auto de deur uit te doen, een bizarre veronderstelling”, aldus Kees Clement. “Ervaringen met deelauto’s elders in het land wijzen echter uit dat dit vooral werkt in grote steden als Rotterdam en Amsterdam. Contact dat wij gehad hebben met Greenwheels, een organisatie die deelauto’s verhuurt, wijst uit dat zij geen auto’s zullen plaatsen op dit terrein.  Als de deelparkeerplaatsen niet worden gebruikt, ontstaat zelfs een tegengesteld effect: in plaats van de besparing van vier parkeerplaatsen, staan er twee parkeerplaatsen leeg en is de parkeerruimte juist afgenomen. Er is daarom geen enkele garantie dat deelparkeerplaatsen worden gebruikt.”

Parkeergarage

Het Bewonersplatform Oud Ambacht heeft eerder al aangegeven dat een parkeergarage onder het appartementengebouw een oplossing zou zijn. “Een parkeergarage wordt in Vlaardingen en elders al toegepast en zou een deel van de parkeerproblemen oplossing, maar het college van burgemeester en wethouders geeft als reactie dat een parkeergarage vanuit de parkeernorm niet noodzakelijk is”, moet Kees Clement in het raadsvoorstel lezen.

“Er wordt geen enkel steekhoudend argument aangedragen waarom er geen parkeergarage zou kunnen worden gerealiseerd”, voegt de Vlaardinger daar nog aan toe. Overigens zit er de laatste jaren weinig schot in de plannen van dit bouwproject. In 2018 werden belangstellenden op een bewonersbijeenkomst ingelicht over de plannen. “De gebouwen hier rondom de Kethelweg en het Emaus staan te verpauperen en zijn een prooi voor vandalisme en zorgt voor ons als bewoners van de wijk voor een onveilige situatie”, aldus Kees Clement, die hoopt dat de raadsleden nu eens echt naar de bewoners zullen luisteren.