De jeugd van ZVVS leerde veel van de trainingen die Niels Dijkshoorn en Anna van Droffelaar gaven in het zwembad De Kulk.
De jeugd van ZVVS leerde veel van de trainingen die Niels Dijkshoorn en Anna van Droffelaar gaven in het zwembad De Kulk. (Foto: UWM/PS)

Dromen over een Olympische carrière

Algemeen

Heeft ZVVS-zwemster Karin Stein haar doel gericht om als vrijwilligster deel te nemen aan de Olympische Spelen in Parijs, haar clubgenoten Niels Dijkshoorn en Anna van Droffelaar dromen om als deelnemer in de Franse hoofdstad volgend jaar in het water te duiken. De twee ZVVS-talenten trainen op dit moment hard om dat doel te bereiken bij de selectie van de zwembond in Eindhoven.

Door Peter Spek

Niels Dijkshoorn en Anna van Droffelaar vonden in hun drukke trainingsschema toch even tijd om hun inmiddels opgedane ervaring als zwemtoppers de jeugd van ZVVS te verrassen met een clinic in het zwembad De Kulk. Anna van Droffelaar, die als jonge zwemster gestart is bij ZVVS en nu doorgestoomd is naar de top van Nederland en Niels Dijkshoorn, sinds zijn zestiende uitkomende voor ZVVS en ondertussen tot de beste zwemmers van Nederland behoort, leerden de jeugd van de Vlaardingse club de fijne kneepjes van de school- en rugslag. En de belangstelling was groot voor deze clinic. Meer dan dertig jeugdige zwemmers en zwemsters keken hun ogen uit om maar zoveel mogelijk te leren van Niels Dijkshoorn en Anna van Droffelaar. De twee werden geassisteerd door de ZVVS-trainers Marc Catsburg en Arlo van Geest. Anna van Droffelaar leerde de Vlaardingse zwemjeugd alles over het trainen op haar specialisme de schoolslag, waar de Vlaardingse Nederlands kampioen op is. Niels Dijkshoorn deed dat op de rugslag. Marc Catsburg liet ondertussen zien wat er voor nodig is om resultaten te boeken met een goede training op de vrije slag en Arlo van Geest liet de jeugd kennismaken met een inspirerende landtraining. Mogelijk werden hier de ZVVS-zwemmers geïnspireerd tot een toekomstige succesvolle Olympische carrière.