Siegersma nog eventjes aan de kant

Sport

Het zit hem helemaal niet lekker. VFC/zo-aanvoerder Bryn Siegersma speelt sinds november niet door een lies- en buikspierblessure. Pijntjes, die niet eens zijn ontstaan op het voetbalveld.

“Ik had er voordien al wat last van, maar we waren in de race voor een periode. Dat wilde ik meemaken. Daarom ben ik er te lang mee blijven doorlopen. Niet zo slim”, weet hij nu. Inmiddels maakt hij weer minuten op het trainingsveld, maar een rentree laat, zo verwacht hij, nog even op zich wachten. “Dat duurt nog wel een paar weken.” Dat is niet, omdat het hem aan conditie ontbreekt. “Ik heb er namelijk alleen last van als ik aan de bal ben. Lopen en hardlopen gaan me prima af. Dat heb ik de afgelopen maanden dan ook veel gedaan.Conditioneel heb ik niets ingeleverd.”  Ook heeft hij meegepraat over het vervolg van het zondagvoetbal.

TOPSCORER

1. Hermes DVS 

    67 doelpuntem

2. HBSS 48

3. DVO’32 40

4. Cion 29 

Zelf denkt hij er nog niet over om, zoals drie van zijn maatjes, voor een vriendenelftal te kiezen. “Ik vind het nog veel te leuk om op niveau te spelen. We hebben best wel een goed en sterke groep spelers. Bovendien vind ik het lekker om nu eens in de buurt van clubs als Antibarbari, RBC en Cluzona in de top mee te draaien”. Maar het blijft afwachten of er voldoende animo blijft om prestatuief op zondag te voetballen. “VFC heeft talentvolle jeugdvoetballers. Het is te hopen, dat veel van die jongens bij de overstap naar de senioren voor de zondag kiezen.”