Boulers spelen om kampioenschap

De spanning gaat stijgen bij de jeu de boulesclub Vlaardingen. Met een klinkende 7-1 overwinning op De Goede Worp uit Den Haag, heeft de Vlaardingse ploeg op zaterdag 11 maart nog maar één punt nodig om het kampioenschap te vieren. De ploeg uit de Broekpolder heeft een uitstekend seizoen achter de rug met tot nu toe zes overwinningen, twee gelijke spelen en één nederlaag. Op 11 maart is Middelburg de tegenstander en de ploeg uit Zeeland staat op een tweede plaats met elf punten. Met een puntendeling is de jeu de boulesclub Vlaardingen niet meer in te halen. Tegen De Goede Worp liet de ploeg, die samengesteld was door Robin Teijgeler en Ria Bronsema, niets aan toeval over. De opening met de drie doubletten leverde de ploeg een 2-1 voorsprong op. De voldoende twee tripletten partijen waren voor de Vlaardingers en was minimaal een puntendeling al een feit. Dat de ploeg in een uitstekende vorm steekt, lieten de drie afsluitende doubletten partijen zien. De teams die bestonden uit Robin Teijgeler en Ria Bronsema, Janus Crama en Rajan Chinnappan en Bert Boogaard en Fred van der Reijken pakten glorieus de overwinning.

Leerlingen verkochten etenswaren

Het is misschien een druppel op een gloeiende plaat, maar het bedrag van ruim zeventienhonderd euro, die de leerlingen van de Sint Jozerfmavo overmaakten naar giro 555 voor hulp aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië, mocht er zeker zijn. De leerlingen gebruikten vorig week de pauzes om etenswaren te verkopen, die zij zelf of hun ouders hadden klaargemaakt. Gezien de etenswaren die te koop waren, was daar veel tijd ingestoken.

Voetjes van de Vloer viert feest

Voetjes van de Vloer bestaat zeventien jaar, de organisatie, die elke maand zorgt voor een gezellige dansavond voor mensen met een beperking, pakt na de coronapandemie de draad weer op. Eigenlijk wilde de organisatie het vijftienjarig bestaan vieren, maar dat viel middenin de coronatijd, daarom wordt op zaterdag 11 maart een groot feest georganiseerd en het uitgestelde vijftienjarig bestaan gevierd met een dansavond. In 2006 werd de eerste dansavond gehouden en dat was zo'n succes, dat nu zeventien jaar later nog maandelijks een dansavond op het programma staat. De dansavond wordt gehouden in de recreatiezaal van Argos Zorggroep Soenda aan de Soendalaan 2. De dresscode is feestelijk.