De haven ontbreekt niet als een van de mooiste plekken van Vlaardingen.
De haven ontbreekt niet als een van de mooiste plekken van Vlaardingen. (Foto: Hans Bakker)

Fotowedstrijd: 'Wat is de mooiste plek'

Als er iemand trots is op Vlaardingen, is het Jan Anderson van het gelijknamige Streekmuseum. Ter ere van 750 jaar stadsrechten stelden Jan Anderson en Hans Bakker vorig jaar een boek samen met honderd plaatsen in Vlaardingen die het bezoeken waard zijn. Nu heeft Anderson een fotowedstrijd uitgeschreven om de lijst met nog vijftig mooie plaatsen aan te vullen, dus ‘plug' vooral de mooiste Vlaardingse plek!

Meedoen? Maak een foto van de mooiste plaats die volgens jou nog ontbreekt in het boek en mail deze foto (minimaal 1 MB, maximaal 5 MB, in Jpg, Tiff of Png) voor 30 april met locatie en motivatie naar bakker@jananderson.nl. Vermeld hierbij naam, adres en telefoonnummer om voor een prijs in aanmerking te komen.

Jury 

Een jury bestaande uit burgemeester Bert Wijbenga-van Nieuwenhuizen, Jan Anderson, Hans Bakker en Anneke van de Ven kiest de mooiste drie plaatsen uit. De eerste prijs is 250 euro, de tweede prijs is 100 euro en de derde prijs is 50 euro, beschikbaar gesteld door: ‘Stichting Jan Anderson en Rita Boon'.
De winnaars worden bekendgemaakt in de feestweek ‘Vlaardingen Viert' in mei.
Alle ingezonden foto's worden eigendom van het Streekmuseum Jan Anderson.

Boek

Boek op reis door Vlaardingen: ‘100 Plaatsen in Vlaardingen die je beslist moet bezoeken'. Jan Anderson neemt de lezer in de handzame gids mee op reis door Vlaardingen. Je leest bijvoorbeeld over Museum Vlaardingen, de Zeillogger VL.92 Balder, maar ook over de opmerkelijke nieuwbouw van de Westwijk, waar belangstelling uit binnen- en buitenland voor was in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het Oranjepark, De Pelmolen, Grote Kerk en haar kerktoren, Driesluis en veel andere plekken komen daarbij aan bod. Behalve Jan Anderson, Hans Bakker, werkten Paul Meuldijk en Frans Assenberg (tekst) aan de uitgave mee.

Informatie

Het boek is te koop voor 7,50 euro bij de VVV, Museum Vlaardingen, bij het Streekmuseum Jan Anderson en bij Bruna op De Loper. Van de duizend gedrukte exemplaren zijn er al ruim achthonderd over de toonbank gevlogen, dus wees er snel bij als je het nog hebben wil.