Christina Heck trainde in Japan en was Europees bezig in Riga en Warschau. (Foto: Facebook)
Christina Heck trainde in Japan en was Europees bezig in Riga en Warschau. (Foto: Facebook)

Vlaardingen: SPORT in het KORT

Sport

Vrouwenelftallen zoeken versterking

Zowel bij Cion als Victoria’04 zoekt het vrouwenelftal versterking. Cion speelt de wedstrijden op zaterdag en traint op maandag en donderdag. De club zorgt voor de wedstrijdkleding. “Leeftijd is niet belangrijk en ervaring geen pre.” Voor info en/of aanmelden mail aan webmaster@cionvlaardingen.nl of bel/app 06-54798041.

Ook bij Victoria’04, dat op zondag speelt is de spelersgroep wat uitgedund. “Een heel gezellig team”, noemen de meiden zichzelf. “We spelen niet in de kelderklasse, maar zijn ook geen topniveau. En plezier staat hoog in het vaandel.” Meer weten: https://www.facebook.com/victoriavr1

Haerlem maakte het ZVVS moeilijk

In de tweede ronde van de promotie-playoffs lukte het de waterpolosters van ZVVS niet om Haerlem op een fikse achterstand te zetten. Pas in de vierde periode werd enigszins afstand genomen: 7-4.. Met zo’n magere marge zal het, is de verwachting, een hele toer worden om de uitwedstrijd van de tweestrijd met een positief resultaat af te ronden. Om de volgende ronde te bereiken mag ZVVS verliezen. Het verschil mag echter niet meer dan twee doelpunten zijn.

Christina Heck: ‘Japan een superervaring’

In december en januari  trainde judoka Christina Heck in Japan. Ze noemde het “lange, zware maar erg leerzame trainingen. En een super ervaring.”  Recent stond ze in Warschau op de tatami op het European Open en was voor European Cup-wedstrijden in Riga.  

Grijpt Twist weer naast promotie?

Het lijkt erop, dar de korfballers van Twist voor het tweede achtereenvolgende jaar naast promotie grijpen. Liep het vorig jaar verkeerd af door het verlies van de promotiewedstrijden tegen IJsselvogels, nu gaat ODO hoogstwaarschijnlijk  nadat het zaterdag in de voorlaatste competitiewedstrijd met 14-20 de Vlaardingers kansloos lieten, met de prijs aan de haal,  . Slechts een wonder, het verlies van ODO tegen laagvlieger Dunas, zou Twist alsnog aan promotie kunnen helpen.   

AGENDA

VOETBAL - zat (14.30): Cion-Wilhelmus, Skillz-CWO, Excelsior’20-Deltasport, DVO’32-HBSS, Victoria’04-Vierpolders, Kloetinge-Zwaluwen (15.00), VFC/za-HVC’10 (17.00); zon: VFC/zo-RoodWit (14.00).

DAMESVOETBAL: zat Hillegersberg-DVO’32, DSVP-Cion, CWO-Zestienhoven, Zwaluwen-Gravenzande;  zon ASC-Victoria’04.

BASKETBAL: zat Westland Stars-Vlaard.Captains(h).

HANDBAL: zon DWS 2-Twist(h).

HOCKEY: zon Dopie-Pollux(d), Pollux-HDS(h).

KORFBAL; zat ADO-Twist.

VOLLEYBAL: zat sporthal Holy 13.30 Move4U-WIK 6(h), 15.30 Move4U/MVC-Sliedrecht Sport 6(d).

WATERPOLO: zat Haerlem-ZVVS(d), De Kulk 19.15 ZVVS-Rotterdam(h).