Jimmy van der Vaart deed stap terug

Sport

Mocht het nog niet opgevallen zijn: Jimmy van der Vaart ontbreekt bij Cion in de hoofdmacht en zit evenmin op de bank. Hij acteert sinds kort in het tweede en scoort weer.

Daar kan hij minuten maken. “Negentig minuten. Dat is toch waarom je voetbalt en is ieder geval beter dan bankzitten bij het eerste en er zo en toe als wissel inkomen.” Dat maakte hem niet blij. Voor een speler, waar een basisplaats voordien en bij de andere clubs waar hij speelde (VFC,Deltasport, Rijsoord en CWO) zo goed als een zekerheidje was, is dat echt afzien.

Over de oorzaak wil hij niet moeilijk doen. Het zij zo, berust hij. Het draait om de manier, waarop hij zijn functie als aanvaller invult. Trainer Ricky van den Berg en ik verschillen van mening over de manier waarop ik mijn taak moet invullen.” Hij ziet hem bij voorkeur als een meevoetballende aanvaller.

TOPSCORER

1. Hermes DVS

   76 doelpunten

2. HBSS 53

3, DVO’32 45

4. PPSC 36

“Als spits meevoetballen is mijn ding niet”, voelt hij. “Buiten het veld kan ik het overigens prima met de trainer vinden, hoor. En ik heb het ook naar de zijn bij de club. Zoals het nu gegaan is, is beter voor ons beiden. Maar mocht hij me nodig hebben, dan ben ik er.” Inmiddels overweegt hij om achter het prestatieve voetbal een punt te zetten. “Ik ben er nog niet uit wat ik volgend seizoen ga doen. Het trainen gaat me, eerlijk gezegd, een beetje tegenstaan. Ik twijfel nu tussen lager voetballen of aanhaken bij een vriendenteam.” Misschien kan de volgende trainer hem van gedachten laten veranderen