Nieuws in het kort

Laura Speyer stelt overwinning veilig

Met een knappe maar felbevochten 1-0 overwinning op Barendrecht, blijven de vrouwen van de hockeyclub Pollux in de middenmoot meedraaien. Met 24 punten uit 14 wedstrijden staat de ploeg uit de Broekpolder op een vierde plaats in de landelijke tweede klasse. Pollux speelde een tactische eerste helft, maar dat leverde geen doelpunten op. De Vlaardingse ploeg kreeg slechts één uitgespeelde kans, maar die werd niet benut. Ook Barendrecht liet zich weinig zien voor het doel van Pollux, bang om door een counter verrast te worden. De tweede helft liet een heel ander beeld zien. Pollux greep de aanval en kreeg een aantal mogelijkheden, die nog niet werden benut, maar de druk op het doel van Barendrecht werd met de minuut groter. Uiteindelijk was het Laura Speyer, die met een mooie tip-in voor 1-0 zorgde. Met nog 17 minuten te spelen had Barendrecht geen andere keuze, dan fel op de aanvat te gaan spelen. De druk op het doel van Pollux werd steeds groter maar de verdediging wist knap stand te houden.