Vitesse/D had zijn zaakjes achterin goed voor elkaar en gaf de CWQ-aanvallers weinig ruimte. (Foto: UWM/gsv)
Vitesse/D had zijn zaakjes achterin goed voor elkaar en gaf de CWQ-aanvallers weinig ruimte. (Foto: UWM/gsv) (Foto: )

CWO blijft in goede afloop geloven

Sport

Verliezen bij Vitesse/D was voor CWO, om niet verder in nacompetitie- of degradatiezorgen te raken, geen optie. Toch gingen de mannen van trainer Jeff Stans in Delft na de winterstop voor de vijfde maal en nu met 3-0 onderuit.

DOOR GERARD S. VERVER

Toch hield Stans het hoofd koel. Terwijl een enkeling met deuren smeet en met een fel “zo kan het niet langer” duidelijk maakte, dat de druppel over de emmer gegaan was, was de nababbel van de trainer opvallend kort en beheerst:  Het neemt niet weg, dat de meegereisde aanhang met een wrang gevoel de terugweg aanvaardde. “Geen beleving, nauwelijks kansen”, viel te beluisteren. Gekoppeld aan het besef, dat het ontlopen van de nacompetitie, nu het gat met clubs boven de rode streep is opgelopen tot acht punten, een immens karwei wordt. Met daarbij ook de wetenschap, dat zaterdag koploper SVC’08 naar Vlaardingen komt en dat mogelijk weer niks oplevert. “Paniek helpt in deze fase niet”, wuift Stans de vast wel, en zeker bij de achterban aanwezige zorg weg, Maar feit is ,wel, dat alleen een reeks driepunters CWO uit de misère kan trekken. 

Geen periode

Cion had met winst op Skillz een periode kunnen oogsten. Het duel werd afgelast en verplaatst naar zaterdag 8 april. Stans zag voor de pauze “een vanuit een verdedigende organisatie met veel samenhang spelend elftal, dat kansen creëerde. We missen echter een beetje stootkracht en zetten te weinig druk. Dat moet beter”. Aan motivatie ontbreekt het de ploeg in ieder geval niet, vindt hij “Dat zie ik op de training en in iedere wedstrijd. Het is zeker nog geen tijd om de alarmklok te luiden. Ze gaan ervoor, blijven knokken en, heel belanrgijk, ik en de jongens blijven erin geloven.’