Kort nieuws
Kort nieuws (Foto: Stockphoto)

Kort nieuws uit Vlaardingen

Algemeen

Goede generale voor de clubkampioenschappen

In de aanloop naar de clubkampioenschappen indoor, die aanstaande zondag in Dordrecht worden gehouden, lieten de Fortuna-atleten Guusje Wassink en Sarah Heij al zien in blinkende vorm te steken. Guusje Wassink verbeterde het clubrecord op het verspringen bij de meisjes pupillen. In haar tweede poging kwam zij tot een afstand van 3.32 meter en dat was vijf centimeter verder dan het oude record van Isabel Raap uit 2011. Even later was het Sarah Heij die een nieuw clubrecord vestigde op het vortexwerpen. In haar eerste poging liet zij meteen een afstand zien van 19.42 meter en dat was acht meter verder dan haar clubrecord uit 2021. Benjamin Schenkel deed het uitstekend op de meerkamp met een tijd van 8.47 seconden op de 40 meter, 10.35 meter op het vortexwerpen en 2.31 meter bij het verspringen en dat leverde hem een fraaie derde plaats.

Schaaksimultaan tegen Bas van Driel

Bas van Driel laat zich uitdagen voor een schaaksimultaan. De ervaren Vlaardingse schaker doet dat op zaterdag 18 maart in de Windwijzer. Hij zal het opnemen tegen ervaren en minder ervaren schakers en er zijn nog enkele plaatsen vrij aan de schaakborden. De entree bedraagt € 2,50. Aanmelden kan via aanmelden@dewindwijzer.nl. De schaaksimultaan begint zaterdag om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Zilver voor Devi Robbemond

Fortuna-atleet Devi Robbemond veroverde op het Nederlands kampioenschap indoor atletiek voor studenten een fraaie zilveren medaille. De Vlaardingse atleet liet een constante reeks zien met een openingsworp van 13.01 meter. In zijn derde stoot met de 7.2 kilo zware kogel, liet hij een afstand noteren van 13.12 meter en dat bleek achteraf goed voor die zilveren medaille. Eerder dit seizoen kwam Devi Robbemond al tot een afstand van 14.40 meter. Shanna Haars werd op hetzelfde onderdeel bij de vrouwen vierde met een stoot van 10.89 meter en kwam maar tien centimeter te kort voor de bronzen medaille.

Robbert van Egmond herkiesbaar

Robbert van Egmond, de gedreven voorzitter van de atletiekvereniging Fortuna, stelt zich voor een nieuwe termijn herkiesbaar. Hij doet dat op de jaarvergadering die gepland staat voor vrijdagavond 24 maart en wordt gehouden in het clubhuis van de jeu de boulesclub Vlaardingen. In juni bestaat de club precies 75 jaar.