De dames van VIA werden ontvangen door Jacqueline Nell (uiterst rechts) op de Hoefwoning.
De dames van VIA werden ontvangen door Jacqueline Nell (uiterst rechts) op de Hoefwoning. (Foto: GvW-T)

Smikkelen in de boomgaard tijdens het netwerken

Vrouwen die Volop In Actie zijn, dat is de netwerkorganisatie VIA Midden-Delfland. Van tijd tot tijd zijn er ludieke activiteiten. Zo konden ze vorige week genieten van een echte boerenlunch in de boomgaard van de Hoefwoning in Maasland.

Gemma van Winden-Tetteroo

De pauwen mengen zich van tijd tot tijd in het gesprek dat de dames voeren aan de lange picknicktafel. Kalfjes op de achtergrond en het zicht op de koeien in de wei. Tel daar een stralend zonnetje bij op en je hebt het ideale decor voor een boerenpicknick. VIA is het bolwerk van ondernemende vrouwen die elkaar inspireren. Hun achtergronden zijn zeer verschillend en daardoor juist wel heel verrassend. De meeste dames hebben een eigen onderneming en wonen of werken in Midden-Delfland. “Netwerken, elkaar inspireren, leren en kennis delen dat is waar VIA voor staat. Tijdens thema-avonden, open koffie’s of netwerkborrels treffen de VIA-leden elkaar zo’n 10 keer per jaar,” zo belooft de site. En daar hoorde ook de picknick op de boerderij bij.

Hoefwoning

De dames werden welkom geheten door Jacqueline Nell, één van de vijf dochters van boer Willem Nell die op de Hoefwoning woont aan de rand van Maasland. Jacqueline verzorgt onder andere echte boerenlunches met producten uit de streek. Dan ben je met VIA aan het juiste adres want de dames zijn stuk voor stuk betrokken bij het gebied. Daarbij staat duurzaamheid ook hoog in het vaandel. Wat je van dichtbij haalt, is lekker. En dus werd er volop genoten. Het nostalgische servies, de boerenbontschaaltjes waarin de kroketten op een bedje van stro werden geserveerd, de kaas- en vleeswaren op een antieke porseleinen schotel, zelfgemaakte yoghurt, het paste allemaal heel gezellig bij elkaar. Echte boerenmelk van eigen boerderij kon natuurlijk niet ontbreken. Zo kon iedereen letterlijk en figuurlijk proeven van het moois en het lekkers dat het platteland te bieden heeft.

Lid worden?

Ben je ook een vrouwelijke ondernemer uit Midden-Delfland en wil je werken met rendement, investeren in sociaal kapitaal, wil je kennis delen en creativiteit bevorderen, dan vind je het wellicht leuk om lid te worden. Kijk gerust eens op Facebook, lees de diverse verhalen en meld je aan om te kunnen participeren. Je doet allerlei vormen van inspiratie op en uiteraard mag je ook je eigen verhaal vertellen. Want de andere dames steken daar waarschijnlijk ook weer wat van op. Samenwerken en elkaar wat gunnen staan hoog in het vaandel dus kom gerust eens kijken. Zie voor meer informatie: www.viamiddendelfland.nl.