Boekenmarkt Documentatiegroep in de Koningshof Uiverlaan 20 in Maassluis.
Boekenmarkt Documentatiegroep in de Koningshof Uiverlaan 20 in Maassluis. (Foto: PR)

Boeken- en documentatiemarkt over de Tweede Wereldoorlog in Maassluis

Nieuws

Op 20 mei zal er een boeken- en documentatiemarkt plaatsvinden in de Koningshof aan de Uiverlaan 20 in Maassluis. De markt wordt georganiseerd door de Documentatiegroep ‘40-’45, een landelijke vereniging en kenniscentrum op het gebied van de Tweede Wereldoorlog.

De markt zal geopend zijn van 9.00 tot 15.00 uur en de toegang is gratis voor alle bezoekers. Het aanbod van de markt bestaat uit boeken, originele kranten, documenten over bijvoorbeeld de illegale pers, foto’s, affiches en nog veel meer. In totaal zullen er 30 tafels beschikbaar zijn met elk hun eigen unieke aanbod. Vooraf kunnen bezoekers hun wensen en vragen indienen via vragen@documentatiegroep40-45.nl. Deze verzoeken zullen worden doorgestuurd naar alle standhouders, zodat zij hier rekening mee kunnen houden. Naast het bekijken en aanschaffen van boeken en documenten, kunnen bezoekers op de markt ook de unieke database raadplegen voor informatie over personen en familieleden die een rol hebben gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Deze informatie kan van grote hulp zijn bij (familie)onderzoek. Meer informatie over de Documentatiegroep ‘40-’45, is te vinden op de website bezoeken op https://www.documentatiegroep40-45.nl/ of de Facebookpagina. In het maandblad Terugblik 40-45 staan daarnaast verschillende artikelen van leden over diverse aspecten van de Tweede Wereldoorlog, boekendiensten, recensies en aankondigingen van hun activiteiten.
Mis deze unieke kans niet om uw kennis over de Tweede Wereldoorlog te vergroten en bezoek de boeken- en documentatiemarkt op 20 mei in Maassluis.