Jan van den Hurk hoopt nog een tijdje actief bij het voetbal betrokken te blijven. (Foto: PR)
Jan van den Hurk hoopt nog een tijdje actief bij het voetbal betrokken te blijven. (Foto: PR) (Foto: )

Jan van den Hurk kan niet stilzitten

Sport

De vrouwen van Victoria’04 zijn niet alleen op zoek naar nieuwe speelsters. Op social media viel ook te lezen, dat de “enthousiaste groep” een trainers-vacature kent. Dat betekent, dat Jan van den Hurk afzwaait.

De Vlaardinger hengelt graag, maar is daarnaast ook intensief met voetbal bezig. Al zijn hele leven lang. Uiteraard eerst als voetballer, maar daarna vanaf zijn 33e als regisseur van een flinke hoeveelheid clubs. Daarnaar gevraagd somt hij moeiteloos een reeks aan clubs op waar hij zijn stempel op de prestaties gedrukt heeft. Niet alleen Vlaardingse (zoals de inmiddels opgeheven zondagafdeling van Victoria’04) en Schiedamse (vv Schiedam, SVDPW, Demos en de reserves van KethelSpaland), maar ook talloze namen van bekende, soms inmiddels verdwenen of gefuseerde Rotterdamse clubs staan op zijn CV. Uiteindelijk gevolgd door de vrouwen van Victoria’04. “Die stonden ineens zonder trainer. Ik heb ze toen, ik had na het stranden van het zondagelftal toch even niets omhanden, maar uit de brand geholpen.”

De dames afficheren hun vaardigheden als “geen kelderklasse, maar ook geen topniveau”. Aangevuld met “onze wedstrijden willen we winnen, maar we hebben plezier ook hoog in het vaandel staan.” Daar kon Van den Hurk tot voor kort wel mee leven. Was soms als er een keertje geen grensrechter ook de ideale en betrokken vrijwilliger en rende met de vlag langs de lijn.

Toch is hij nog steeds de op prestatie gerichte en daarnaast symphatieke trainer, die voluit voor de punten wil gaan. “Het is een geweldige groep meiden, daar niet van, maar het is wat mij betreft iets te vrijblijvend”. Vandaar, dat hij, met zondag alleen nog de thuisbeurt tegen SEP 2 te gaan, de Broekpolder achter zich laat. Niet om de AOW-er te gaan uithangen. “Welnee, joh, stilzitten is niks voor mij.”