DVO’32 en Zwaluwen in halve finale

Sport

Bij de eerste wedstrijden van het toernooi om het Vlaardings voetbalkampioenschap zat het venijn duidelijk in de staart, Het leverde DVO’32 en Zwaluwen een plaats in de halve finale op.

DVO’32 besliste de voorronde-wedstrijd tegen Cion in zijn voordeel door na de 1-1 eindstand de strafschoppen beter te nemen. In de reprise van de 2022-finale won Zwaluwen aan de Sportlaan met 0-1 van titelverdediger VFC/za. De loepzuiver door Quincy Does binnengekrulde winnende treffer belandde pas in de ultieme slotfase achter VFC-doelman Max Verkade.  

Aan de Marathonweg stond bij DVO’32 toekomstig keeperstrainer Martijn Leerdam onder de lat. Na een doelpuntloze eerste helft opende Chris Zaide namens Cion de score. Die voorsprong werd teniet gedaan door Floris Keizerwaard. Chris Rojer had DVO’32 al voor het eindsignaal naar 2-1 winst kunnen tillen, maar miste een strafschop. Dat deed hij daarna in de strafschoppenserie nogmaals. Vier van zijn teamgenoten schoten wel raak, terwijl Cion op drie  bleef steken.

De loting voor de halve finales, die worden gespeeld op dinsdag 13 en 20 juni is op 16 mei na de laatste voorronde-wedstrijd tussen Deltasport en VFC/zo. 

Oud-Vlaardingen tegen Feyenoord

Eric Teunisse en Rob Robbemond vormen de staf van het Vlaardings elftal (met voormalige eerste elftalspelers), dat op de finaledag van de Vlaardingse kampioenschappen (zaterdag 1 juli) tegen oud-Feyenoord speelt, De clubs hebben voor de lokale formatie twintig spelers aangemeld. .