Het afzinken van het eerste tunneldeel.
Het afzinken van het eerste tunneldeel. (Foto: Paul Martens)

Afzinken Maasdeltatunnel opnieuw uitgesteld

Zakelijk

De twee reservemomenten op 14-15 mei en 29-30 mei voor het afzinken van het tweede tunneldeel van de Maasdeltatunnel worden uitgesteld. Zaterdag 29 april is de afzinkoperatie afgebroken omdat er een kabel brak waarbij het tijdelijke kopschot van het tunneldeel beschadigd raakte. Er is onderzoek nodig naar de oorzaak en dat kost meer tijd.

Ook moet de schade aan het tijdelijke kopschot nader worden geïnspecteerd en hersteld. Wanneer de onderzoeksresultaten beschikbaar zijn, wordt bepaald wanneer de afzinkoperatie wordt voortgezet. 

Het is de tweede keer dat het afzinken van dit tweede tunneldeel wordt uitgesteld. Oorspronkelijk zou het in het weekend van 14 april worden afgezonken, maar omdat het afzinken van het eerste tunneldeel in het weekend van 31 maart in het Scheur al enig tegenslag kende door lekkage, werd besloten de afzinkoperatie van het tweede deel te verzetten met twee weken om zorgvuldigheid en veiligheid voorop te kunnen stellen.

De Maasdeltatunnel is onderdeel van de Blankenburgverbinding. Deze nieuwe snelweg, de A24, verbindt de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg. Zie: www.blankenburgverbinding.nl.