Hoe het ook afloopt, CION en Deltasport zullen dadelijk toch door één (voor)deur moeten. (foto: UWM )
Hoe het ook afloopt, CION en Deltasport zullen dadelijk toch door één (voor)deur moeten. (foto: UWM ) (Foto: )

CION en Deltasport: ieder voor zich

Sport

De fusie mag dan in het water, of is het ‘ín de modder’, gevallen zijn CION en Deltasport moeten hoe dan ook met elkaar verder in het nieuwe clubgebouw. Zelfs letterlijk door één deur. Gaat dat beklijven zonder aanvaringen?

Om weer gekissebis te voorkomen over de verdeling van de kantine-inkomsten, zoals dat in het afgebrande en door Deltasport beheerde kantine het geval was, krijgen de clubs ieder de helft van de kantinevloer. Met aanvankelijk het plan om gescheiden door een schuifwand aan iedere zijde een bar en een keuken en een bar te plaatsen. Voor eigen rekening. Een fusie zou die kosten hebben gehalveerd.

Nu die fusie verleden tijd is moet ieder voor zich verder. “We gaan nu een eigen koers volgen. Dat doen we in overleg met de gemeente”, reageert CION’s Sebas Verburgh desgevraagd. “Met wat er gebeurd is, zijn ze op stadhuis niet blij, maar we hebben goed contact met de mensen daar. Het gaat er vast voor zorgen, dat aan onze kant alles redelijk gesmeerd gaat verlopen. We houden ons niet bezig met wat Deltasport wel of niet gaat doen.”

“We hebben zwaar ingezet op een fusie en moeten nu schakelen naar plan B”, meldt Deltasports Alex Sanders. “We hebben vorige week meteen een actieplan opgemaakt en de mensen benaderd, waarvan we weten, dat ze bereid zijn iets voor de club te doen. Als we dat allemaal op orde hebben zullen we zeker contact zoeken met CION.”

Het leidt tot de vraag of de gemeente zich, om het fusieproces weer op gang te krijgen, geroepen voelt om als bemiddelaar op te treden. Het lukte de gemeente echter niet om bijtijds te reageren op door deze krant al vorige week maandag, ook over de mogelijke financiële gevolgen, gestelde vragen. (GSV)