Camera’s blijven nog hangen

De beveiligingscamera’s die geplaatst zijn in de Gretha Hofstralaan, Koninginnestraat en Wilhelminastaat blijven voorlopig nog staan. De camera’s werden geplaatst in opdracht van burgemeester Bert Wijbenga nadat twee ontploffingen plaats vonden in de genoemde straten. “De politie is nog steeds druk bezig met het onderzoek naar de explosies. Bij een politieonderzoek zoals dit is het echt heel belangrijk dat bewoners die informatie hebben of iets denken te weten, dit delen met de politie,” laat Bert Wijbenga weten. De gemeente Vlaardingen heeft een speciale app waar een vermoeden over dingen die niet kloppen of die opvallen, doorgegeven kan worden. Dit kan via de Meld een Vermoeden app en deze is te downloaden in de Appstore of GooglePlay store en de melding kan anoniem.

Kansloze nederlaag voor boulers

Het eerste team van de jeu de boulesclub Vlaardingen, dat uitkomt in de tweede klasse B van de zaterdagmiddagcompetitie, verloor kansloos van Waddinxveen, 6-0. Het Vlaardingse team, dat in de reguliere competitie kampioen werd van de derde divisie, bestaat uit Maarten Hoogendoorn , Corry Hoogendoorn, Bert Boogaard en Bas de Koningh. De eerste triplet en tête á tête gingen beide verloren voor de Vlaardingse ploeg en dat beloofde niet veel voor het verdere verloop van de wedstrijd. Ook de twee volgende partijen werden verloren, waardoor die kansloze nederlaag van 6-0 op het scorebord kwam te staan.

Vragen over gezondheidsrisico's 

Vera Kalf van StadsBelangen Vlaardingen heeft aan het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld over een onderzoek, dat heeft uitgewezen, dat windturbinebladen fijnstof Bisfenol-A produceren bij slijtage. Tot zo'n 60 kg per jaar. "Bisfenol-A is kankerverwekkend en wordt tevens gerelateerd aan diverse andere gezondheidsaandoeningen. Daarnaast maakt 1 kg Bisfenol-A miljarden liters water onbruikbaar," laat Vera Kalf het college weten. Gelet op het verlenen van de vergunningen voor het aanleggen van twee windturbines bij het Oeverbos en de huidig operationele windturbine, vraagt Vera Kalf zich af of het college op de hoogte is van de gezondheidsrisico's en is er een nulmeting gedaan bij de huidig operationele windturbine. Zijn er jaarlijks testen ingepland om meetresultaten te monitoren en het verzoek om extra onderzoek te doen naar de gezondheidsrisico's bij de bouw van de twee nieuwe turbines.