Wout van Dooren(midden) kijkt met ontzag samen met nog acht Vlaardingse veteranen naar het hijsen van de Nederlandse vlag op de Watertoren.
Wout van Dooren(midden) kijkt met ontzag samen met nog acht Vlaardingse veteranen naar het hijsen van de Nederlandse vlag op de Watertoren. Foto: Ada Onderdelinden

Speciale dag voor Wout van Dooren

De dodenherdenking op het Verploegh Chasséplein en Bevrijdingsdag waren dit keer speciale dagen voor Wout van Dooren, ook wel bekend van zijn ondernemerschap in de Watertoren waar hij individuen en groepen begeleidt op fysiek en mentaal vlak en zich inzet voor het wel en wee van de Vlaardingse oorlogsveteranen.

Door Peter Spek

"Bij de dodenherdenking mocht ik samen met veteraan Dave de Vaal een krans leggen bij het Verzetsmonument namens de veteranen in Vlaardingen. Het was voor mij eervol om vanuit een belangrijke groep mensen met spreekwoordelijke rugzakken aan bijzondere ervaringen een krans te leggen. Dat deze bijzondere ervaringen niet per se bij een oudere veteraan behoren is belangrijk om te benoemen,” zegt Wout van Dooren. "Het is goed om op het Verploegh Chasséplein samen stil te staan en de volle aandacht te kunnen schenken aan de opoffering en het verlangen van ons om vreedzaam te kunnen leven met en naast elkaar.” In de overgang van het herdenken op 4 mei en het vieren en koesteren van de verkregen vrijheid op Bevrijdingsdag, stond Wout van Dooren met nog acht Vlaardingse oorlogsveteranen al vroeg op. Om om zes uur werd de Nederlandse vlag gehesen op de Watertoren in het Oranjepark. "Wij zijn op het dak met elkaar in gesprek gegaan en spraken over persoonlijke vrijheid en herinneringen voor een leven zonder oorlog,” aldus Wout van Dooren. "Ondanks het vroege tijdstip werd het in top hijsen van de vlag door vele Vlaardingers gevolgd. Zo ook door een Vlaardingse veteraan die er helaas niet fysiek bij aanwezig kon zijn. De Nederlandse vlag hangt er weer mooi bij mannen, Ik heb dit vanuit mijn raam mogen aanschouwen, liet hij weten.”