Kort nieuws

Altijd al eens willen leren schilderen of schilder je al en wil je nieuwe technieken leren? In het atelier van Atie Keizerwaard start weer een nieuw lesblok, waar geïnteresseerden zich vanaf 18 mei voor kunnen opgeven. Op maandagavond, donderdagmiddag en vrijdagmiddag zijn er nog een paar plaatsen vrij voor nieuwe cursisten. Het cursusgeld bedraagt €144,- voor 8 lessen en dat is inclusief gebruik van acrylverf en penselen. Geef je op via: atiekeizerwaard@hotmail.com/ 06-17182808. Adres: Ary Koplaan 2, Vlaardingen. Info: www.atiekeizerwaard.nl.

Schilderles

Stadswandeling Rivierzone

Rivierzone. District U. Vlaardingen aan de Maas, of - als alle bouwplannen zijn gerealiseerd - Manhattan aan de Maas. Het gebied tussen de metro en de Nieuwe Maas/Het Scheur kent naast vele namen ook een boeiende geschiedenis. Genoeg verhalen over deze bijzondere buurt. De stadsgidsen van ServiceTeam Vlaardingen vertellen er graag over tijdens de stadswandeling op zondag 14 mei. De wandeling start om 14.00 uur vanaf de ingang van het Deltahotel. Meewandelen met de gidsen kan voor € 3.00. Meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren (niet verplicht, wel gewenst) op serviceteam-vlaardingen.nl/agenda.

Pinksterfeest

Op zondag en maandag 28 en 29 mei is het Pinksteren: twee officiële feestdagen. Ook bij het Leger des Heils wordt het Pinksterfeest gevierd. Op zondag 28 mei zijn er speciale gasten in het kerkgebouw aan de Sneeuwbalstraat in Vlaardingen: Chosen Gospel Choir. Het koor brengt op onderscheidende wijze black gospelmuziek, met uitstapjes naar andere stromingen gospel. Aanvang van de dienst is 10:00 uur.

De parelmoeren knoop

Pieter Wapenaar presenteert een fascinerende inleiding op de poëtische documentaire 'De parelmoeren knoop' op maandagavond 15 mei in De Windwijzer, waarbij hij vertelt over de complexe persoonlijkheid van kapitein Robert FitzRoy en hoe deze aanleiding vormde voor Charles Darwins bijna vijf jaar durende reis aan boord van de H.M.S. Beagle, waarna de avond afsluit met de film die de recente geschiedenis van Chili met het verleden verbindt.  De avond start op maandag 15 mei om 19.30 uur in De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95. Entree €2,50. 

NVA-inloop

NVA-inloop (Nederlandse Vereniging voor Autisme) op de 2e donderdag van de maand, 11 mei, tijd 10.30 tot 12.00 uur in medialounge bibliotheek De Plataan, Waalstraat 100 in Vlaardingen, is iedereen welkom voor informatie en/of gesprek. Samen bouwen aan een autismevriendelijker maatschappij. Kijk voor meer informatie ook op de website van de vereniging www.autisme.nl.

Bijeenkomst Autisme

Speciaal voor mantelzorgers van mensen met een autismespectrumstoornis is er op maandag 15 mei een gratis bijeenkomst bij Minters. Tussen 13 en 15 uur leer je meer over autisme, hoe dit vaak tot uiting komt en handvaten om elkaar beter te begrijpen.

Ook kan je persoonlijke vragen stellen aan deskundige professionals en ervaringen delen met andere mantelzorgers. Na deze bijeenkomst voel je je sterker in je rol als mantelzorger. Deze gratis bijeenkomst is speciaal voor inwoners uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

Meld je aan voor 11 mei door te mailen naar info@mintersmantelzorg.nl met onderwerp Autisme. Deze themabijeenkomst is een initiatief van GGZ Delfland, Minters Mantelzorg, Stichting Onder Een Dak en MEE ZHN en van iedere organisatie is een deskundige aanwezig.