DVO’32 haalt opgelucht adem

Sport

Met gefronste wenkbrauwen en nagelbijtend werd zaterdag in Maassluis door de bank en achterban van DVO’32 de gang van zaken bij Rijnmond/Hoogvliet-Excelsior’20 gevolgd.

Winst van de Schiedammers zou de mannen van trainer Raymond de Romph diepe droefenis bezorgen. In Hoogvliet werd de rust gehaald met 2-2, terwijl DVO’32 door VDL op een 1-0 achterstand gezet was. Daarmee was voor de Vlaardingse periodekampioen nog niets aan de hand en had het zich boven de rampstreep gehandhaafd. Een Schiedams doelpunt had De Romph en zijn mannen echter de periode ontnomen en een vervolg in de degradatie-playoffs bezorgd. Het liep goed af. DVO’32 verloor weliswaar van het uit de as herrezen VDL, maar Excelsior’20 lukte het niet om de gelijke ruststand om te zetten in winst. Het leverde voor de Vlaardingers dinsdag (na het sluiten van deze krant) tegen Docos het eerste nacompetitie-duel op. Bij winst volgt zaterdag de uitbeurt bij Victoria’04.

Ook CWO begon gisteren, met Duindorp als tegenstander, aan de nacompetitie. Voor de ploeg van trainer Jeff Stans staat het behoud van de tweedeklasse-status op het spel. Bij winst volgt zaterdag 3 juni een uitbeurt bij Verburgh.

Zwaluwen, dat met 0-1 won bij De Jodan Boys, handhaaft zich in de vierde divisie. Het kan zich gaan richten op de strijd om het Vlaardings kampioenschap, waarvoor het in de halve finale moet afrekenen met periodekampioen VFC/zo, dat zondag de nacompetitie start tegen

CION en VFC/za waren al zeker van een veilige plaats op de ranglijst en sloten de competitie zaterdag met een door CION met 1-0 gewonnen onderonsje af.