Veteranen Joop Alsemgeest en Pepijn Arkesteijn brengen een eregroet. Op de achtergrond links Kees van Paassen en Nick Koene (4/5 mei comité).
Veteranen Joop Alsemgeest en Pepijn Arkesteijn brengen een eregroet. Op de achtergrond links Kees van Paassen en Nick Koene (4/5 mei comité). (Foto: GvW-T)

Mooie herdenking bij de Theo van der Stapbrug in Den Hoorn

Nieuws

In Den Hoorn is het inmiddels een traditie: op 4 mei wordt bij de Theo van der Stapbrug de vlag halfstok gehesen en de burgemeester brengt bloemen samen met leden van het 4 en 5 mei comité, met twee veteranen en belangstellenden.

Kees van Paassen uit Den Hoorn heeft jarenlang gestreden voor een straat die de naam van verzetsstrijder Theo van der Stap zou krijgen. Pas in 2019 is dat uiteindelijk gelukt door doortastend aanpakken van onder andere de inmiddels overleden wethouder Hans Horlings. De familie Van der Stap is doorgaans bij de kleine plechtigheid aanwezig maar zij zijn dit jaar afgereisd om hun oom in Sachsenhausen te herdenken. Daar in Oranienburg is Theo van der Stap na een jaar gevangenschap in Nederland, geëxecuteerd op 3 mei 1942.