Jan van den Berg, een degelijk bestuurder met verstand van zaken.
Jan van den Berg, een degelijk bestuurder met verstand van zaken. (Foto: GvW-T)

Jan van den Berg neemt afscheid

Na ruim 14 jaar bij het Hoogheemraadschap van Delfland actief te zijn geweest, neemt Jan van den Berg afscheid van het algemeen bestuur. Een gepassioneerd bestuurder met veel verstand van zaken.

Gemma van Winden-Tetteroo

Jan van den Berg is altijd boer in hart en nieren geweest die zich inzette voor zijn dieren en de natuur. Sinds 2009 heeft Jan in het algemeen bestuur van Delfland, het waterschap, gezeten. “Namens de categorie ongebouwd (agrariërs) kon Jan zijn grote kennis van het gebied goed gebruiken en zijn specialiteit was dan ook het watersysteem,” zo vertelt Nieske Dijkshoorn namens het waterschap. Jan was praktisch en verspilde geen onnodig gemeenschapsgeld. Als voorbeeld: “Extra vragen bij de renovatie van gemalen waren belangrijke punten. De pomp kon nog wel jaren mee, maar door het visvriendelijk maken van de gemalen moesten de pompen toch eerder afgeschreven worden. Door o.a. vragen van Jan bleven de oude pompen echter bewaard en konden de onderdelen nog ingezet worden bij andere pompen.”

Kennis

Jan zat ook in diverse andere besturen en hield alles in de gaten. "Gebiedskennis is een groot voordeel van de categorie ongebouwd van het hoogheemraadschap en mede door Jan kon dit goed gebruikt worden voor Delfland. Bij belangrijke besluiten in het gebied, ging Jan eerst zelf polshoogte nemen. Ook was Jan vaak voor inwoners een aanspreekpunt voor waterschapszaken. De afgelopen jaren heeft Jan er voor gezorgd dat voor wat betreft het knelpunt riool-overstort Zouteveenseweg samen met de veehouders gezocht werd naar een oplossing. Na 14 jaar is er afgelopen maandag afscheid genomen van Jan als hoofd van meerdere ingelanden van het Hoogheemraadschap van Delfland.”