Victoria'04 zette man en macht in om de gelijkmaker te maken. Zelfs doelman Jochem van der Hoff meldde zich voorin. (Foto: UWM)
Victoria'04 zette man en macht in om de gelijkmaker te maken. Zelfs doelman Jochem van der Hoff meldde zich voorin. (Foto: UWM) (Foto: )

Victoria’04 op weg naar een periode

Sport

Hoewel zelfs het winnen van de derde periode nog niet uit zicht is, hoeft Victoria’04 zich eigenlijk geen zorgen meer te maken over een plaats in de nacompetitie: het neemt als hoogste geklasseerde de periode over kampioen HBSS.

DOOR GERARD S. VERVER

Het neemt niet weg, dat de Vlaardingse derde klasse-debutant zich zaterdag met 1-2 verlies tegen HBSS tekort deed. Zo voelde het althans aan na het volmaken van de negentig minuten. “Voor de rust gaven de mannen niet thuis. Dachten ze dat het vanzelf wel zou komen aanwaaien en heerste HBSS op het middenveld”, is de keiharde analyse van trainer Raymond Kraaijbeek. Pas daarna zag hij zijn manschappen beseffen, dat het anders moest. “Het opportunisme was terug en ze gingen er op karakter voor.”

Het leverde niettemin na een reeks van tien overwinningen en een gelijkspel weer eens verlies op. Niettemin houdt het Victoria’04, dankzij de nederlaag van concurrent KethelSpaland, op koers naar de periode. Dat is ook wat Kraaijbeek op het verlanglijstje gezet had. “Overal waar ik werk vertel ik vooraf, dat ik voor het kampioenschap ga en als dat niet lukt voor de nacompetitie.”

Dat Victoria’04 zich naar de kopgroep speelde verbaast hem overigens niet. “Ze hebben als vierdeklasser enkele jaren bovenin meegedraaid en zijn soeverein kampioen geworden. Met zo’n CV moet je het ook in de derde klas kunnen klaren.” 

Clash:CWO-CION

Zowel voor CWO als CION is zaterdag de uitkomst van de clash tussen de twee van groot belang. CWO kan winst goed gebruiken als opsteker naar de nacompetitie, terwijl CION drie punten nodig heeft om niet onder de streep te belanden.