Nick Belgraver (Foto:UWM)
Nick Belgraver (Foto:UWM)

Kort sportnieuws uit Vlaardingen

Sport

SuperCup woensdag 17 mei bij Excelsior’20

VFC/za en HBSS, de kampioenen uit Vlaardingen en Schiedam, spelen op woensdag 17 mei (aanvang 19.30 uur)) op het veld van Excelsior’20 om de Super Cup. Toegang is gratis.

Weer open dag bij Tennisvereniging Holy

Op 26 maart had tennisvereniging Holy een open dag. Het was toen echter ónstuimig en nat’. Vandaar dat de open dag, voor jeugd en volwassenen, op zondag 11 juni op herhaling gaat. Informatie en het tijdschema is te vinden op Facebook: TV Holy.

Twist komt in zaal IJsselvogels weer tegen

In de zaalcompetitie komen de korfballers van Twist IJsselvogels weer tegen. Deze tegenstander snoepte de Vlaardingers vorig jaar promotie naar de eerste klasse af, maar wisten zich daarin niet te handhaven. De andere tegenstanders in de 2e klasse G zijn Thor, Dijkvogels, Phoenix, Korbis, NIO en het uit Kudelstaart (nabij Aalsmeer) afkomstige VZOD.

Nick Belgraver verlaat Pollux-mannen

Nadat hij jarenlang speler en aanvoerder van Pollux-hockeymannen was en daarna eerst de dames en sinds 2019 de heren coachte, gaat Nick Belgraver de club verlaten. Hij is inmiddels op zoek naar een nieuwe uitdaging. “Er liggen al wat lijntjes met clubs”, meldt hij desgevraagd. 

ZVVS voor informatie naar Papendrecht

Om in de aanloop naar de bouw van een nieuwe zwembad een eigen visie te formuleren is een bestuursdelegatie van zwemclub ZVVS op bezoek geweest bij ZV De Geul. 

Die club maakt gebruik van het redelijk nieuwe zwembad in sportcentrum Papendrecht. “We hebben veel informatie gekregen. De kick-off is een feit. We gaan aan de slag!”

Nieuwe leiding voor Zwaluwens vrouwen

Lenny Spermon treedt aan het einde van het seizoen terug als voorzitter van Zwaluwens vrouwenafdeling. Hij krijgt geen opvolger, maar wordt vervangen door een drietal coördinatoren: Stefan Geldhof, Peter Boshuizen en Rinus Verhart.

AGENDA

VOETBAL – woens: HBSS-VFC/za (Super Cup 19.30 veld Excelsior’20).

Zat (14.30): Zwaluwen-Smitshoek, VFC/za-HMSH, CWO-Cion, Excelsior’20-Victoria’04, Deltasport-Rozenburg, DVO’32-Vierpolders.

Zon: Cluzona-VFC/zo (14.30).

DAMESVOETBAL: zat Lyra-Zwaluwen, Cion-CWO (10.30), DVO’32-Ariston’80 4 (11.45); dins CWO-Xerxes/DRZ 2 (20.15).

HANDBAL: zon Stompwijk-Twist(d).

HOCKEY: zon Barendrecht-Pollux(h), Broekpolder 12.45 Pollux-Pelikaan(d).

HONKBAL; zon Braves-Holy.

KORFBAL; zat Korbis-Twist, Schiedam Thurlede 16.00 Nexus-Juliana.

SOFTBAL: vrij Zwaluwenlaan 19.00 Holy-DVH(h).