Wethouder Arnoud Proos knipte het lint door van het Leefstijl-loket,. Wanneer dat gebeurt met het CION/Deltasport-gebouw liet hij in het midden (Foto: UWM)
Wethouder Arnoud Proos knipte het lint door van het Leefstijl-loket,. Wanneer dat gebeurt met het CION/Deltasport-gebouw liet hij in het midden (Foto: UWM) (Foto: )

Krijgt de fusie-soap nog vervolgen?

Sport

De gemeente is niet van plan om CION en Deltasport een zetje te geven om de op vrijdag 28 april om kwart over acht gestrande fusie nieuw leven in te blazen, laat een woordvoerder op vragen van deze krant weten. Einde fusie-soap dus?

Vanaf de Markt komt wel de opmerking, dat “wij beide clubs in het verleden meerdere malen verenigingsondersteuning hebben aangeboden bij het tot stand komen van een fusie of samenwerking”. Daar blijkt geen gebruik van gemaakt te zijn, want “beiden hebben zelf het initiatief genomen om over een fusie te gaan praten.”

Op de vragen of het stranden van de fusie financiële gevolgen heeft voor de gemeente en of de gemeente wellicht financiële sancties in petto heeft, volgt een zakelijke en dus koele reactie. “Op dit moment is er met beide voetbalclubs een separate huurovereenkomst. Dat blijft, op basis van de door ieder gebruikte aantal vierkante meters, ook het geval voor het nieuwe gebouw.”

Loos gerucht: Delta polst DVO’32 over inwoning

Die huurovereenkomst kan overigens pas ingaan, zoals CION’s Sebas Verburgh eerder al opmerkte, wanneer netbeheerder Stedin de energie-aanvoer ergens in augustus volledig heeft aangesloten.

Inmiddels doet in de voetbalwandelgangen het gerucht de ronde, dat Deltasport heeft aangeklopt bij DVO’32. Het is, volgens onze bron overigens niet op zoek naar een nieuwe fusiepartner. Het zou gaan om inwoning. DVO’32-voorzitter Kees Zegers zegt desgevraagd niet gebeld te zijn door Deltasport. “Dat klopt”, reageert Deltasports Alex Sanders. “Vanuit onze club hebben we DVO niet benaderd. Als jij meer weet horen we dat graag”. (GSV)