Weer zat het venijn in de staart

Sport

In de voorronde van het toernooi om het Vlaardings kampioenschap zit bij de ene na de andere wedstrijd het venijn in de staart. Na DVO32-Cion en VFC/za-Zwaluwen werd ook CWO-Victoria’04 in de ultieme slotfase beslist.

Voor Victoria’04 leek de weg naar de halve finale open te liggen, nadat Kars Martin van ver aanlegde en zijn zwabberschot in CWO’s touwen belandde. Daarmee kwam de Broekpolder-formatie na de 1-1 ruststand (0-1 door Nailey Girigorie en 1-1 Dwy Kampe) weer op voorsprong. Dat was niet eens onterecht. De derdeklasser was namelijk minstens de gelijke van de tweedeklasser en soms zelfs de bovenliggende partij. Toch leverde dat geen eindzege en een plaats in de halve finale op. In de slotminuten trok CWO de wedstrijd alsnog naar zich toe. 

Ook CWO in halve finale Vlaardings kampioenschap

Danny de With schoot de 2-2 binnen. Er resteerde zo weinig tijd, dat strafschoppen onafwendbaar leken. Zover kwam het niet, omdat Tom Kuil CWO’s winnende 3-2 binnenschoot en arbiter Yusuf Durgunsu enkele seconden later tweemaal en voor iedereen de aftocht blies.

Jeugdtoernooien

Ook wordt gestart met de voorrondes van de jeugdkampioenschappen: JO9 en JO11 spelen 31 mei en 14 juni (bij CWO), JO7 op 21 juni (bij CWO), JO13 op 31 mei en 14 juni (bij DVO’32), JO17 op 7 en 14 juni (bij DVO’32), JO14 en JO15 op 5 juni (bij VFC). Zwaluwen organiseert de voorrondes voor dames en JO12 en Victoria’04 voor JO10 en JO8.