Wibo Broek voor het pipowagentje op de Expocamp.
Wibo Broek voor het pipowagentje op de Expocamp. (Foto: Irene Romers)

Expocamp: Onvlaardings onverwacht pareltje aan de plas

Nieuws

Vanaf begin mei heeft de Expocamp haar tenten opgeslagen aan de Krabbeplas in de Westwijk. Het kampeerseizoen hier duurt nog tot eind augustus. Er is dus nog voldoende ruimte voor ervaren kampeerders en beginners om deze pop-up camping te ontdekken.

Door Irene Romers

Wibo Broek, één van de aanjagers achter deze pop-up camping zegt “Het is best druk, maar niet té. Het geeft ons een kans om te ontdekken wat werkt en wat niet. Het is immers voor het eerst dat we het doen. We hebben hier campingbeheerders die er dag en nacht zijn. Zij worden ondersteund door vrijwilligers en ’s avonds is er beveiliging. Omdat de KPN sponsor is, is er zelfs gratis wifi op het terrein. Je kunt hier dus ook werken en ondertussen van het mooie weer en het buitenleven genieten.”
Op de Expocamp zijn er verschillende accommodaties. Er zijn kleinere tweepersoons gelegenheden die een mix zijn van een trekkershut en een tent. Bij deze moet je zelf beddengoed of een slaapzak meenemen, of huren. Er zijn ook grotere lodges voor 4-6 personen waar alles in zit, zoals kookgerei.

Voor de prijs hoef je het niet te laten. “Met uitzondering van de vakanties, is het door de weeks ook voor de helft voor de prijs. De prijs is afhankelijk van het aantal personen en de accommodatie die je boekt. De tweepersoons-accommodatie kost bijvoorbeeld voor twee nachten in het weekend € 60,00. Daar boek je nog geen hotel voor. Maar je kunt ook met je eigen camper of tent komen staan. Ook de groepsaccommodaties worden goed geboekt door scholen en sportclubs.”

‘Het is hier on-vlaardings, onverwacht leuk’

De organisatie is druk bezig met het opstellen van een activiteitenprogramma. “Vorig weekend was er een bootcamp. We gaan ook samen met Groene Jeroen excursies organiseren. Hoe verder in het seizoen hoe meer activiteiten. Voor het weekend van 10 juni hebben we Kamp Flardinga georganiseerd. Je moet dan denken aan Kamp van Koningsbrugge. Onder begeleiding van oud-commando’s en oud-mariniers, worden de deelnemers 24 uur lang afgemat. Dat zat meteen al vol”, zo vertelt Wibo.
Leon de Vries, de eigenaar van het Vlaardingse installatiebedrijf Installé is één van de kampeerders. Hij is gek op kamperen en staat graag hier op de Expocamp.

Pareltje

“‘Voel de rust. Het campinglife gecombineerd met het festivalgevoel en dan ‘s avonds neemt de rust toe. We zijn geen binnenmensen, dat vergeten we vaak. Moet je zien wat er met je gebeurt als je eens een week langer buiten bent dan normaal. Dit hier is echt een pareltje.”
Een andere kampeerder is de tachtigjarige Ton uit Schiedam. Hij kan dit jaar vanwege gezondheidsproblemen er niet met zijn caravan op uit naar Italië. Hij hoopte dat “het druk was, maar dat valt nog een beetje tegen. Ik zit hier prima. Of ik nu alleen thuis of hier zit. Dan is het fijn om hier naartoe te kunnen.” Zijn dochter die met haar camper even aankomt zegt “Elke zonnestraal moeten we waarderen. Deze plek heeft meer bekendheid nodig. Zo prachtig hier aan het water.”

En ze pept haar vader op “Het is hier toch net het Gardameer?” Voor Wibo geldt dat “het hier een heerlijke plek aan het water is. Je hebt de hele dag zon en je kunt de natuur beleven. De ganzen vliegen over en het is hier rustig. De sfeer is gezellig en gemoedelijk. Het is hier on-vlaardings, onverwacht leuk.”

Voor boekingen kijk op de website: www.expocamp.nl.