Repair Café in de Windwijzer.
Repair Café in de Windwijzer. (Foto: Frans Assenberg)

Repair Café De Windwijzer weer open

Het gaat goed met het Repair Café De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95. Iedere derde zaterdagmorgen van de maand gaan om half tien de deuren open en kunnen bezoekers met hun te repareren spullen het voormalige kerkgebouw in. Ook op 20 mei is dat weer zo.

De gasten worden bij binnenkomst voorzien van een kopje koffie of thee en krijgen een inschrijfformulier mee als zij aan de beurt zijn. Vakkundige mannen en vrouwen ontfermen zich over de kapotte zaken. Dat kunnen apparaten zijn of kleding of andere spullen. En het belangrijkste: het kost niets. In deze duren tijden een meer dan belangrijk element.

Om de kosten te dekken staat bij de uitgang een niet te missen collectebus waarin een gleufje zodat men er iets in kan stoppen. Ook De Windwijzer heeft met dure tijden kennis gemaakt, helaas. Het is niet de bedoeling dat de vrijwilligers spullen in ontvangt nemen ten behoeve van de in het pand aanwezige Weggeefwinkel.

Hoe dan ook, het is een mooi initiatief dat naadloos past in de duurzame periode die in Europa aan de gang is. Het Repair Café stopt om 12 uur. Tot half 12 kunnen bezoekers er terecht.
Locatie van het Repair Café De Windwijzer, Schiedamseweg 95, 3131 BD Vlaardingen. Telefoonnummer 010 - 434 78 87. E-mail info@dewindwijzer.nl.