Zomer challenge bij tennisclub VLTC

Bij de tennisclub VLTC is het weer mogelijk om deel te nemen aan een zomer challenge. De eerdere edities waren al succesvol en de club aan de rand van de Broekpolder biedt ook de komende zomer de mogelijkheid om met tennis, maar ook met de sfeer van de club kennis te maken. Bewegen blijft belangrijk, op elke leeftijd en tennis is daarvoor een uitgelezen sport om op het eigen niveau de conditie op peil te houden. Voor slechts 65 euro kunnen belangstellenden een zomerlidmaatschap nemen voor de maanden juni, juli en augustus en men kan dan dagelijks vrij tennissen en meedoen aan clinics verzorgd door de trainers van VLTC om zo de tennisvaardigheden te verbeteren. De club stelt leenrackets ter beschikking en organiseert bovendien een toernooi met barbecue. Meer info: www.vltconline.nl.

Wijkbrandweerman geeft voorlichting

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de functie van  wijkbrandweerfunctionaris structureel voort te zetten. De inzet van de wijkbrandweerfunctionaris wordt gewaardeerd door inwoners en maatschappelijke partners. Het doel van een wijkbrandweerfunctionaris is bewustwording via persoonlijk en laagdrempelig contact. Hij gaat naar woongebouwen van corporaties en Verenigingen van Eigenaren voor voorlichtingsbijeenkomsten. Ouderen kunnen vervolgens aangeven of zij ook persoonlijk bezoek willen, om de brandveiligheid in de woning te bespreken tijdens een woningcheck en hij geeft ook op scholen voorlichting. Hij houdt daarnaast spreekuren, bezoekt een wijkcentrum of nodigt mensen uit op de kazerne voor een lunch voor het Broodje Brandweer. De wijkbrandweerfunctionaris houdt goed contact met de brandweercollega's op de brandweerkazerne. Als er een brand is geweest, kan hij meteen de volgende dag in de wijk zijn, spreekt mensen aan en kan informatie geven over brandveiligheid. Maar ook kan er in overleg met gemeente snel gehandeld worden om met elkaar een voorlichtingsbijeenkomst te organiseren.

Camera's verdwijnen na explosies

De beveiligingscamera's die enkele weken geleden zijn geplaats in de Gretha Hofstralaan, de Koninginnestraat en de Wilhelminastraat, zijn afgelopen maandag weggehaald, De camera's waren geplaatst naar aanleiding van twee explosies, die voor veel schade zorgden aan auto's en woningen. Bewoners worden opgeroepen als zij informatie hebben dit te delen met de politie.