Op de atletiekbaan van Fortuna werden door de jeugdige Vlaardingse atleten goede prestaties neergezet.
Op de atletiekbaan van Fortuna werden door de jeugdige Vlaardingse atleten goede prestaties neergezet. Foto: Peter Spek

Opvallend goede prestaties van talentvolle jeugdige Fortuna-atleten

Wedstrijdleider John Geurts was na afloop van de competitiewedstrijd bij de atletiekvereniging Fortuna een gelukkig mens. De Vlaardinger kon terugzien op een geslaagde editie van een wedstrijd voor atleten onder de 14 en 16 jaar op de accommodatie in de Broekpolder.

Door Peter Spek

“Het is altijd spannend hoe zo’n wedstrijd verloopt met rond de 250 atleten”, zegt John Geurts als afgelopen zaterdagmiddag het laatste atletiekonderdeel is afgesloten. “Alles is volgens plan verlopen en het tijdschema hebben wij bijna op de minuut kunnen volgen. Dat is voornamelijk te danken aan het leger van goed gekwalificeerde juryleden en gemotiveerde medewerkers,” zegt John Geurts, die inmiddels een rijke ervaring heeft opgebouwd als het gaat om het uitoefenen van de functie van wedstrijdleider. 

Ervaring

“Ik doe zo’n tien wedstrijden per jaar, waaronder ook nationale wedstrijden en daar bouw je wel de nodige ervaring mee op.” John Geurts kon op deze wedstrijd beschikken over zo’n leger van vijftig medewerkers. “Dat is natuur onontbeerlijk om tot een goede organisatie te komen.” Ook over de prestaties van de Fortuna-atleten kon John Geurts tevreden zijn. Gijs Wassink liep een sterke 600 meter. Bijna van kop af liep hij naar een snelle tijd van 1.40.34 minuten, wat een nieuw clubrecord betekende.

Talentvol

Een eerste plaats was er ook voor de talentvolle Youri Blokland, die bij het kogelstoten kwam tot een eerste plaats met een afstand van 10.70 meter. Op het verspringen noteerde de Fortuna-atleet een afstand van 5.38 meter, goed voor een tweede plaats. Een eerste plaats was er ook voor Daimy van Beek op het hoogspringen. De jeugdige Vlaardingse atleet kwam tot een sprong van 1.40 meter en verbeterde hiermee zijn persoonlijk record. 

Hoogspringen

Elyn Stoop deed niet voor haar clubgenoot onder en sprong op dit onderdeel naar een prachtige hoogte van 1.55 meter en dat betekende ook een eerste plaats. Op het kogelstoten reikte de Vlaardingse atlete naar een tweede plaats op de 60 meter horden met een fraaie tijd van 10.96 seconden. Een tweede plaats was er ook voor haar op het kogelstoten met een afstand van 9.75 meter. Evi Heijblom liep de 600 meter in de snelle tijd van 1.56.69 minuten en dat was goed voor en fraaie tweede plaats.