Truien, sokken, sjaals, er kan weer volop gebreid worden.
Truien, sokken, sjaals, er kan weer volop gebreid worden. (Foto: GvW-T)

Komt u ook breien in De Schilpen

Insteken, omslaan, doorhalen, af laten glijden. Vroeger leerde alle meisjes breien op de lagere school. Breien viel onder de categorie ‘nuttige handwerken’. Het is weer helemaal terug van weggeweest. Dus kom op 18 maart gezellig breien in museum De Schilpen in Maasland.

Gemma van Winden-Tetteroo

Tegenwoordig is het echt hot om te breien. Zelfs heren pakken gerust de naalden op. En waarom ook niet? Het schijnt ook nog rustgevend te zijn. En het is gezellig. Je kunt, als je niet een te ingewikkeld patroon onder handen hebt, ook nog lekker keuvelen. Op zaterdagmiddag 18 maart wordt in het museum in Maasland een breimiddag georganiseerd. Er zijn steeds meer winkels waar diverse bollen mooi gekleurde wol kunnen worden gekocht. Ook brei- en haakboeken worden volop uitgegeven. Kortom: het is tijd voor een gezellig middagje breien, ook in De Schilpen!

Kom maar op met die breipennen!

Vanuit de Schilpen wordt gemeld: “De dames van Breicafé Maassluis komen elke woensdagochtend bij elkaar om te breien in Grand Café De Waker, gelegen op de Markt in Maassluis. Er wordt van alles gemaakt, waaronder mooie kindertruien. De laatste tijd legt een aantal breisters zich toe op het maken van sokken, een oude techniek die weer helemaal in is. Er zullen ook gebreide kledingstukken en sokken getoond worden.” Nu komen de dames dus op uitnodiging naar museum De Schilpen. “Als bezoekers ook willen breien, bent u van harte welkom om aan te schuiven. U mag natuurlijk met breivragen komen.
Het wordt een gezellige en informatieve breimiddag.

Het Breicafé begint om 14.00 uur en zal eindigen rond 16.00 uur.”