Ian Maatsen werd met Burnley kampioen. (Foto: PR)
Ian Maatsen werd met Burnley kampioen. (Foto: PR) (Foto: )

SPORT in het KORT

Sport

VFC/za verliest strijd om Super Cup

De traditionele wedstrijd tussen de Vlaardingen en Schiedam kampioen heeft niet weer een Vlaardingse overwinning opgeleverd. HBSS won met 2-0 dankzij twee wat gelukkige doelpunten van ex-Deltasport-spelers Marruchen Zimmerman en Berkan Bayraktar.

Zwaluwen heeft er veertien trainers bij

Zwaluwen heeft er veertien pupillentrainers bij. De veertien volgden de KNVB-cursus waarbij het geven van trainingen en het begeleiden van jeugdwedstrijden centraal stond. “Het was mooi om te zien hoe fanatiek ze over voetbal praatten”, meldt het clubbestuur. Eraan toevoegend, dat de cursus en het slagen van de groep een stevig fundament vormt voor de toekomst van Zwaluwens jeugdopleiding met voor de nieuwbakken trainers de mogelijkheid om zich intern verder te ontwikkelen.

Maatsen blijft ‘scoren’ in Championship

De door Chelsea aan Burnley verhuurde Ian Maatsen blijft opvallen. De Vlaardingse verdediger is namelijk één van de elf spelers, die zijn gekozen voor het EFL Championship-team of the year. Burnley werd met een grote voorsprong kampioen van de Championship en promoveert naar de Premier League. 

Karate voor jeugd en voetbal voor meiden

De agenda van Vlaardingen-in-Beweging noemt voor komend weekeinde twee activiteiten: op donderdag 25 en zaterdag 27 mei karate voor jeugd van 6 t/m 10 jaar bij Sportschool Egbert Thomas en op zondag 28 mei een meidenvoetbal-festival voor 4 t/m 11 jarigen bij Victoria’04.

Jaap Jongejan-toernooi bij VFC

Voetbalclub VFC heeft zaterdag 27 en zondag 28 mei weer het Jaap Jongejan Internationale jeugdtoernooi in huis. Op zaterdag wordt het evenement om 9.00 uur geopend door wethouder Arnoud Proos en zondag afgesloten voor de naamgever van het toernooi. Uit het buitenland komen het Engelse Stoneham, Belgische Hazebrouck en Tsjechische Moravska Trebova. En uit eigen land Excelsior’20, Laakkwartier, Oegstgeest, TOGB, Barendrecht, Beek Vooruit en VFC.

Uitslagen

HOCKEY  Pollux-Pelikaan(d) 5-0, Barendrecht-Pollux(h) 3-2; HANDBAL Stompwijk-Twist(d) 24-10; HONKBAL Braves-Holy 9-8;  KORFBAL Korbis-Twist 17-17.

AGENDA

VOETBAL – zat (4.30): Jodan Boys-Zwaluwen, Berkel-CWO, CION-VFC/za, VDL-DVO’32, OVV-Deltasport, Victoria’04-Meeuwenplaat.

DAMESVOETBAL: zat Ariston’80 4-CION.

CRICKET: zat Punjab-Excelsior’20, Harga 11.00 Hermes DVS-Groen&Wit; maan RoodenWit-Hermes DVS, Thurlede 11.00 Excelsior’20-ACC.

HANDBAL: dins Cl.Civilislaan 20.30 Twist-DWS(d).

HONKBAL; zon Gryphons-Holy, Bijdorp 14.30 Schiedam-Euro Stars 2.