De E-jeugd van ZVvS speelde zich, geleid door Anita Stolk en Kim de Zwart, op het NK naar een plek bij de top-8 (Foto: PR)
De E-jeugd van ZVvS speelde zich, geleid door Anita Stolk en Kim de Zwart, op het NK naar een plek bij de top-8 (Foto: PR)

‘Knappe prestatie’ waterpolojeugd

Sport

Voor de waterpoloërs van ZVVS was het seizoen bepaald niet één om met een goed gevoel op terug te kijken. De mannen van trainer Walter van der Lee werden hekkensluiter en degradeerden naar de derde divisie. Maar niet getreurd, de opvolgers komen eraan.

Dat vergt echter nog wel wat tijd, want de jongens, die deel uitmaken van het gemengde E-team hebben nog wat jaartjes te gaan voordat ze in de buurt komen van de 18-plus leeftijd. Kwaliteit is er zeker. Het zevental kwam een doelpunt tekort om in de eerste klasse kampioen te worden, maar mocht als nummer twee wel naar het NK voor E-jeugd. Daarin won het drie poulewedstrijden (5-0, 5-2 en 11-0), maar verloor de slotwedstrijd van titelverdediger Amersfoort. Uiteindelijk plaatsten de jongens en meisjes zich toch voor de slotronde, speelden bij de beste acht van Nederland voor de prijzen en werden zevende. “Een knappe prestatie na een super geslaagd weekend”, noemt de teamleiding het trots. 

En nu maar hopen, dat de groep bij elkaar blijft en op termijn, zowel bij de mannen als vrouwen voor opvolging gaat zorgen. “Dat is tegenwoordig wel een dingetje”, legt bestuurslid Ellis Suurland bezorgd uit. “Ook in het zwembad wordt door clubs gescout en ouders benaderd en gevraagd hun kids de overstap te laten maken. Dat vinden wij als club helemaal niet prettig.”

Twee trainers gezocht

Nadat eerder al bekend werd dat Marco de Zwart, die bij ZVVS de dames coachte, op zoek zou gaan naar een nieuwe uitdaging, is ook de coach van de mannen Walter van der Lee afgehaakt. De technische commissie is nijver op zoek naar opvolgers.