Zo wordt de kampioenspartij van Tessa de Kom en Manazo Kobayashi in Japan in de publiciteit gebracht. (Foto: PR)
Zo wordt de kampioenspartij van Tessa de Kom en Manazo Kobayashi in Japan in de publiciteit gebracht. (Foto: PR) (Foto: )

‘Ik neem kampioensbelt mee terug’

Sport

Tessa de Kom is weer onderweg naar Japan. Ditmaal niet voor, zoals in december ‘zomaar’ een partijtje tegen de Japanse kampioen Manazo Kobayashi. Ditmaal gaat het op zondag 28 mei om het wereldkampioenschap van Rise, de Japanse kickboks organisatie. “En”, belooft ze, “de kampioensbelt komt naar Nederland.”

Dezelfde belofte deed ze september vorig jaar toen ze in Alkmaar op het GloryRivals-event tegenover de Haagse Suhailey Albertus stond. Dat maakte ze waar en eigende zich de Enfusion-wereldtitel toe. “Daar is ze in Tokio zeker weer toe in staat”, oordeelt coach Ernst Moerkerken.  ”Ïk heb er alle vertrouwen in dat ze gaat winnen. We hebben de skills van Kobayashi nog verder ontleed en de voorbereiding erop afgestemd.” Dat zal de Japanse, die onlangs voor een trainingsstage in Nederland was, ongetwijfeld ook gedaan hebben. “Maar Tessa is technisch beter, heeft meer inzicht om een partij naar haar hand te zetten en een beter combinatie-vermogen”, schetst Moerkerken de kwaliteiten en de kansen van van de bij Fightteam Vlaardingen trainende Maassluise. “Ze zal het natuurlijk niet cadeau krijgen. Het wordt een zware klus, maar zeker ook een mooie partij.”  Met dus een volgens hem goede afloop.

Dat gevoel leeft ook bij de 22-jarige kickbokster, die in de aanloop naar het vertrek naar Tokio nog dagelijks trainde. “Maar je weet nooit hoe ze zich verder heeft ontwikkeld en wat  je dan tegenkomt. Zelf zal ik vol gas geven en er honderd procent voor gaan.”

Crowdfunding

Om de reis naar Japan betaalbaar te houden startte de studente Sportmarketing en Management een crowdfunding. “Dat is aardig gelukt, maar dekt nog niet alle kosten.” Wie haar alsnog wil steunen kan dat via Instagram Tessa de Kom.