Periodes voor Victoria’04 en VFC/zo

Sport

De muntjes vielen voor Victoria’04 de goede kant op. Het stelde, na de 1-1 bij Excelsior’20 en het verlies van het ook op de periode azende KethelSpaland, de periode veilig. VFC/zo won met 2-5 bij Cluzona en mag ook aan de nacompetitie beginnen.

Bij Victoria’04 kreeg de doelstelling van trainer Raymond Kraaijbeek de invulling die hij voor ogen had. “Want”, zei hij vorige week in deze krant, “ïk ga  altijd voor het kampioenschap. Mocht dat niet lukken dan maar een periode.” 

Voor buurman Deltasport was dat van meet af aan niet aan de orde. De voormalige eersteklasser, die in 2014 geschiedenis schreef door Willem II  uit de beker te spelen, nadert de kelderklasse van het voetbal. Na de 9-1 nederlaag tegen mede-degradant Rijnmond/H is Deltasport terug waar het ooit zijn opmars naar hogere voetbalregionen begoin: de vierde klasse. Na de oorwassing in Hoogvliet gaf het elftal er de brui aan. Ook clubicoon Ton Pattinama stapte op.  Het vijfde elftal nam zaterdag tegen Rozenburg de honneurs waar en moest aan de bak om ‘niet opkomen’ te voorkomen. Dat kwam de bezoekers goed uit. Zij hadden de punten hard nodig en die kregen ze via 0-8 winst cadeau. Het zal een hels karwei worden om voor volgend seizoen een capabele selectie plus trainer naar de Broekpolder te halen. . 

Zwaluwen is na de 1-1 tegen Smitshoek bijna veilig. Om boven de rode streep te blijven moet het pinksterzaterdag de competitie afsluiten met winst op bijna-degradant Jodan Boys. Ook DVO’32 staat nog aan de rand van de afgrond. Het heeft weliswaar een periode op zak, maar levert die in als het bij de laatste zes terecht komt. Winst op VDL, dat via winst nog kans heeft om directe degradatie te voorkomen, is een must.